Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Când trebuie echipată maşina de iarnă. Ce rişti dacă nu ai ANVELOPE DE IARNĂ

Publicat:

interzice circulatia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna. Este vorba despre OG 5 2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarna”, intrata in vigoare de la 1 noiembrie 2011. Mențiunea, in ce privește legea caucicurilor de iarna, este ca șoferii nu sunt neaparat obligați sa aiba mașinile echipate cu anvelope de iarna incepand cu data de 1 noiembrie, ci doar daca aleg sa conduca pe drumurile publice ”cu probleme”. Vine sezonul rece iar anvelopele de iarna sunt un must-have al autoturismelor. Ce trebuie…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Codul Rutier 2024. Noi reguli la depașirea pe drumurile publice

15:30, 01.05.2024 - Codul Rutier a fost modificat și vine cu clarificari legate de o serie de manevre efectuate de șoferi in trafic. O astfel de clarificare vizeaza manevra de depașire, inclusiv pe partea dreapta. Citește și Banii Mioveniului – ingropati de grandomania primarului Georgescu in proiecte suspectate de coruptie…

Modificari la legea privind circulatia pe drumurile publice. Ce trebuie sa știe motociliștii

15:55, 09.04.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, legea prin care soferii de mopede si motociclete nu vor mai fi obligati sa detina triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor si extinctor.  Actul normativ promulgat de catre seful statului are ca obiect de reglementare completarea art. 8 din ordonanta…

AIV saluta legea data de Iohannis: Țigarile electronice și produsele de vapat pot fi folosite in continuare in spații publice inchise

11:10, 04.04.2024 - Asociația Industriei de Vaping (AIV) saluta adoptarea in Parlament și promulgarea de catre președintele Klaus Iohannis a proiectului legislativ pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul produselor de tutun- Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea,…

Vor sa schimbe Codul Rutier. Ce noutați le pregatesc autoritațile șoferilor

13:20, 03.04.2024 - Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat in dezbatere publica un proiect de ordonanța de urgența care va modifica Codul Rutier. Potrivit acestui document, „statistica inregistrata in perioada 2022 – 2023, raportata la capacitatea actuala de constatare a polițiștilor rutieri, evidențiaza frecvența…

Ai voie sa bei apa sau cafea in masina? Ce spune legea despre luatul mainilor de pe volan

22:15, 31.03.2024 - Toții șoferii știu ca vorbitul la telefon este interzis la volan, dar ce spune legea in legatura cu bautul apei sau cafelei in mașina? Mulți conducatori auto nu știu daca este legal acest lucru, atunci cand se afla la volan, in trafic. Poți bea apa sau cafea la volan? Codul Rutier aduce sancțiuni drastice…

Alcool, psihoactive și neinmatriculate pe drumurile județului

16:40, 28.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Poliția județului a facut o scurta radiografie a celor mai recente nelegalitați inregistrate pe drumurile publice! Primul caz prezentat este cel al unui cetațean ucrainean de 34 de ani, surprins la volanul unui autoturism, pe Bulevardul Muncii din Reșița, in noaptea de miercuri spre…

Legea care completeaza normele privind semnalizarea rutiera - promulgata de presedintele Iohannis

12:40, 18.03.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de promulgare a Legii pentru modificarea OUG privind circulatia pe drumurile publice, prin care se completeaza normele privind semnalizarea rutiera si se introduc noi contraventii pentru administratorii drumurilor publice. Persoanele responsabile…

Legea din Codul Rutier pe care cei mai mulți șoferi din Romania nu o știu. Ai voie sa parchezi mașina pe strada și pe trotuar in același timp?

14:55, 23.02.2024 - Atunci cand vine vorba de parcatul mașinii, mulți șoferi decid sa incalce legea din Codul Rutier, de cele mai multe ori motivand ca nu au locuri de parcare. Dar, deși motivația ar ptuea sas tea in picioare, in practica acest mot de a parca nu este admis. Așa ca,


Ce parere ai despre aceasta stire?