Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ajutoarele sociale îngroapă piața muncii din România: De ce să muncesc? Dacă mă îmbolnăvesc? Merită efortul?

Publicat:
Ajutoarele sociale îngroapă piața muncii din România: De ce să muncesc? Dacă mă îmbolnăvesc? Merită efortul?

Economia rurala are un specific aparte. Lipsa forței de munca, refuzul de a lucra cu un contract de munca și o destul de puternica zona gri. De aceea, sosirea muncitorilor din Asia este tot mai importanta pentru antreprenorii romani.

Mit sau realitate? Refuza unii romani sa presteze munci necalificate sau este doar o percepție publica? Tema este adusa in actualitate de doua publicații locale, Argeșul Online și Ramnicu-Valcea Week, in contextul inceperii lucrarilor la doua tronsoane ale autostrazii Sibiu-Pitești, respectiv Tigveni-Cornetu și Cornetu-Boița.

Deocamdata, lucrarile pe cele…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cați asistați social exista in Romania. Psiholog: ,,Mulți dintre aceștia refuza sa munceasca, chiar cu riscul de a pierde acest ajutor social”

12:10, 25.04.2024 - Peste 200.000 de romani sunt asistați sociali. Deși legea spune ca cei apți de munca trebuie sa iși caute un job și sa presteze acțiuni sau lucrari de interes local, mulți refuza orice fel de munca, spun experții.Marți, 23 aprilie, in Romania, beneficiau de venitului minim de incluziune, 236.864 de…

Șapte noi parcuri industriale in Romania. Vor fi disponibile 5.000 de locuri de munca

19:25, 16.04.2024 - In perioada imediat urmatoare, județul Maramureș se pregatește sa creeze aproape 5.000 de locuri de munca prin intermediul a 7 parcuri industriale, care nu numai ca vor oferi facilitați de infrastructura investitorilor, ci vor și sprijini financiar proiectele cu sume cuprinse intre 200.000 și 2,5 milioane…

Facilitați fiscale pentru romanii din diaspora. Rares Bogdan: "Marea problema a Romaniei este lipsa forței de munca"

14:40, 07.04.2024 - Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a afirmat, la Antena 3 CNN, ca Romania nu mai are forta de munca. Potrivit lui, statul trebuie sa ofere niște facilitați celor care au plecat din tara pentru ca acestia sa se intoarca.

BNR: Fondurile europene ne ajuta sa scapam de recesiune!

11:50, 07.03.2024 - Romania a reușit sa evite recesiunea, potrivit lui Cristian Popa, membru al Consiliului de Administrație al Bancii Naționale a Romaniei (BNR), datorita fondurilor PNRR. Aproximativ 3,6% din totalul cheltuielilor de investiții publice, care au reprezentat 5,9% din PIB, au fost acoperite de fonduri europene,…

Piața muncii din Romania, intre imbatranirea populației active,lipsa investițiilor in dezvoltare de forța de munca competitiva și exod

14:30, 27.02.2024 - Romania se confrunta cu multiple provocari de ordin demografic, care vor impacta major piața muncii in urmatorii 10 ani: populația țarii imbatranește, tinerii activi sunt din ce in ce mai puțini pe piața muncii, iar cererea pentru forța de munca inalt calificata continua sa creasca, in condițiile unei…

Elena Udrea a gasit solutia pentru lipsa fortei de munca din Romania. Ce ar trebui detinutii din inchisori sa faca: „Ii pui sa isi indrepte greselile”

20:30, 13.02.2024 - Elena Udrea surprinde din nou. Direct din penitenciar, vedeta a facut o serie de propuneri interesante pentru autoritațile statului, care se plang ca nu au forța de munca. Ce ar trebui detinutii din inchisori sa faca, in opinia fostului ministru. Elena Udrea, mesaj pentru autoritați Elena Udrea, fost…

Problema generalizata pe șantierele de autostrazi ale patriei: nimeni nu vrea sa lucreze pe salarii de 1.000 de euro

13:10, 04.02.2024 - Satenii prefera sa primeasca ajutoare de stat de 2.000 de lei decat sa munceasca la autostrazi, pe 4.500-5.000 de lei. Constructorii de autostrazi din Romania au o mare problema: lipsa forței de munca, care devine tot mai acuta. Pe loturile cele mai dificile ale autostrazii, Tigveni-Cornetu și Cornetu-Boița,…

Problema generalizata pe șantierele de autostrazi ale patriei: nimeni vrea sa lucreze pe salarii de 1.000 de euro

12:21, 04.02.2024 - Satenii prefera sa primeasca ajutoare de stat de 2.000 de lei decat sa munceasca la autostrazi, pe 4.500-5.000 de lei. Constructorii de autostrazi din Romania au o mare problema: lipsa forței de munca, care devine tot mai acuta. Pe loturile cele mai dificile ale autostrazii, Tigveni-Cornetu și Cornetu-Boița,…


Ce parere ai despre aceasta stire?