Zaharul - Stiri si informatii despre Zaharul | prima pagina Ultima actualizare: 03:26:14, 13.05.2024
Prăjitură răsturnată cu fructe – cum se prepară
Prăjiturile cu fructe au o aromă aparte. Au aluat fraged la bază, pufos la interior, iar umplutura bogată de fructe le oferă o savoare nemaipomenită. Iată câteva idei de prăjituri cu un decor deosebit datorită…
Alimentul care răspândește cancerul în tot corpul. Renunță la el cât mai rapid
Consumul excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase, arată studiile recente.Din nefericire, o mulțime de persoane depășesc cu mult doza zilnică recomandată de zahăr, întrucât…
Ce se întâmplă dacă reduci zahărul în prăjituri, de fapt. Multe gospodine cred că e bine să procedeze aşa
Multe gospodine obișnuiesc să reducă zahărul adăugat în compoziția unei prăjituri, crezând că procedează corect. Sau, deopotrivă, să facă opusul. Doar că această tehnică influențează prăjiturile în mod negativ.…
09:05, 06.05.2024
Prăjitură turnată cu mere. Rețetă de prăjitură de post cu umplutură de mere
Prăjiturile cu mere pot fi pregătite în orice perioadă a anului datorită varietății de fructe proaspete. Mai jos îți recomandăm câteva dintre cele mai gustoase prăjituri pe care le poți încerca acasă. Iată cum…
13:30, 05.05.2024
Prăjelile și zahărul, în topul alimentelor cu potențial cancerigen, avertizează dr. Cezar
Prăjelile și zahărul sunt pe primele două locuri într-un top al alimentelor cu potențial cancerigen, mai ales dacă sunt mâncate frecvent și în cantități mari. Cardiologul Cezar pune pe primul loc prăjelile, uleiurile…
05:05, 29.04.2024
Leguma ieftină care scade nivelul zahărului din sînge: face minuni
Deși este un aliment ce are efecte pozitive asupra organismului, avînd și un preț destul de mic, mulți se feresc să consume fasole. Un bonus este că poate fi preparată în mai multe feluri și scade nivelul zahărului…
5 alimente care ne otrăvesc și favorizează apariția cancerului! Semnal de alarmă tras de un renumit cardiolog: Trebuie să ne ferim de ele
Uleiul pentru prăjeliDr. Cezar a avertizat că uleiurile folosite pentru prăjeli, cum ar fi uleiul de floarea soarelui prăjit, ar trebui să fie consumate cât mai rar posibil sau deloc. Prăjeala este asociată cu…
5 alimente care ne otrăvesc și favorizează apariția cancerului! Semnal de alarmă tras de un renumit cardiolog: Trebuie să ne ferim de ele
Uleiul pentru prăjeliDr. Cezar a avertizat că uleiurile folosite pentru prăjeli, cum ar fi uleiul de floarea soarelui prăjit, ar trebui să fie consumate cât mai rar posibil sau deloc. Prăjeala este asociată cu…
20:35, 23.04.2024
Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic?
Zahărul, în numeroasele sale forme, a fost un subiect de dezbatere în domeniile sănătății și nutriției. De la preocupările legate de creșterea în greutate până la impactul său asupra sănătății generale, discuţiile…
Există înghețată sănătoasă?
Există pe piață o mulțime de sortimente de înghețată, iar unele dintre acestea sunt promovate ca fiind mai sănătoase. Astfel, în magazine se găsesc varietăți cu conținut scăzut de zahăr, bogate în proteine și chiar…
7 modalități prin care poți face cafeaua pe care o bei mai sănătoasă
Cafeaua are mai multe beneficii pentru sănătate. Dar, pentru a profita din plin de această băutură, trebuie să alegi cu grijă ce pui în ea, când o bei și în ce cantități. Cafeaua este una dintre cele mai populare…
Rețete de prăjituri marmorate
Prăjitura marmorată este, de regulă, aluatul pufos, fraged, în care adaugi diferite ingrediente și arome care să se îmbine perfect în straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iată și câteva rețete…
Adevărul despre îndulcitori. Au efecte nebănuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor
Controversa de durată provocată de utilizarea îndulcitorilor în locul zahărului provine din opinii contradictorii despre potențialul îndulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au încercat să clarifice…
14:26, 08.04.2024
Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Multe gospodine nu ştiu care este mai bun, de fapt
Zahărul vanilat și zahărul vanilinat se folosesc destul de des la prăjituri, dar multe gospodine nu știu care este diferența între cele două. Denumirea lor aproape identică ne poate induce în eroare. Care este…
09:40, 03.04.2024
Ce alegem între zahăr și îndulcitori? Medic: „Zahărul ne «ruginește» și ne îmbătrânește de la interior”
Nu există o formă mai sănătoasă de zahăr, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic. Toți agenții de îndulcire au același număr de calorii și același efect în organism, indiferent că „folosim zahăr alb sau brun,…
Alimentul care te îmbătrânește înainte de vreme. Trebuie să renunți la el urgent
Zahărul duce la o îmbătrânire mai rapidă, similară cu cea determinată de fumat, arată cercetări recente. În afară de faptul că favorizează îngrăşarea şi apariţia diabetului tip 2, și strică dinții, zahărul ar putea…
Pâine cu lapte bătut în aluat. Cea mai pufoasă și albă pâine
Pâinea de casă este, de cele mai multe ori, mai gustoasă decât pâinea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat în casă. În plus, mirosul aluatului copt,…
13:15, 19.03.2024
Răsaduri de stevia, „zahărul verde”, vândute de o unitate de cercetare din România. Cum a fost aclimatizată aici planta exotică
O plantă extrem de valoroasă din punct de vedere alimentar şi medicinal, introdusă în studiu pentru aclimatizare la comanda lui Nicolae Ceauşescu, este gata să ajungă în grădinile din România. Este vorba despre…
16:30, 13.03.2024
Diferențele dintre zahărul natural și zahărul adăugat. Ce beneficii are fiecare și care este mai sănătos, de fapt
Tu știi să faci diferența între tipurile de zaharuri notate pe etichetele produselor pe care le cumperi de la magazin? Playtech Știri îți explică cum să identifici zahărul natural dintr-un aliment și în ce constă…
Făina, uleiul și zahărul s-au ieftinit, cartofii s-au scumpit: evoluția la zi a prețurilor de consum (tabel)
Laptele de vacă, ouăle, făina și uleiul sunt câteva dintre alimentele ale căror prețuri s-au ieftinit în luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). De…
Ce se întâmplă în corpul tău la doar câteva ore după ce renunți să mai consumi pâine. Efectele te vor surprinde
Primele 24 de orePrima oră: S-ar putea să nu observi diferențe majore imediat după ce renunți la pâine. Corpul tău va continua să digere și să absoarbă nutrienții din ultima ta masă care conținea pâine.2-4 ore:…
Secretul celei mai gustoase creme de zahăr ars cu mere. E delicioasă
Crema de zahăr ars este un desert foarte delicios care, pentru mulți dintre noi, ne aduce aminte de copilărie. Puteți încerca următoarea rețetă de cremă de zahăr ars cu mere. Este foarte delicioasă. Rețetă cremă…
11:05, 04.03.2024
Consumul de zahăr alb afectează fizionomia oamenilor! Nutriționiștii trag un semnal de alarmă
Zahărul alb are efecte negative asupra organismului, mai ales când este consumat în cantități mai mari decât este recomant. Nu doar că afectează funcționarea organelor, dar modifică și fizionomia. Iată ce trebuie…
22:26, 02.03.2024
Efectele cumplite și nebănuite ale zahărului asupra corpului omenesc. Nu doar că îngrașă, dar schimbă și fizionomia
Zahărul nu este complet rău pentru organism, atâta timp cât este consumat cu moderație. De fapt, el joacă un rol important în furnizarea de energie corpului. Problema apare atunci când consumăm zahăr în exces,…
Explicație științifică! Motivul pentru care poftim zahăr, sare și carbohidrați
Explicație științifică! Motivul pentru care poftim zahăr, sare și carbohidrați Știința explică de ce poftele ne sabotează planurile de a mânca. Tânjim, când încercăm să ne îmbunătățim dieta, după zahăr, sare și…
Adio, vinovăție, atunci când nu rezistam tentațiilor! O tehnologie revoluționară ne va permite să mâncăm dulciuri pe săturate, fără a mai avea grija zahărului
Problema noastră cu zahărul ar putea fi rezolvată prin contracararea acestuia după ce l-am mâncat, pe măsură ce "bureții" stomacali și enzimele care produc fibre se îndreaptă spre piață, scrie The Guardian. Monch…
Unde să pui zahărul în casa ta pentru a atrage norocul și banii?
Auzim adesea despre ritualuri pentru a atrage bani în casele noastre și, deși multe dintre ele oferă rezultate incontestabile, realitatea este că există și alte metode de a contacta universul, care sunt foarte…
Care este momentul potrivit al zilei să mănânci dulciuri. Zahărul cu bune și cu rele
Știm cât de greu este să te abții să mănânci dulciuri! Ciocolata, prăjiturile, sucurile acidulate și dulci sunt atât de tentante și nu putem renunța la ele. De cele mai multe ori mănânci dulciuri dimineața devreme,…
00:25, 19.02.2024
IMPOZITE Zahărul, noua țintă fiscală a Guvernului: Impozitul care crește prețurile la dulciuri
Introducerea impozitului de 19% pe dulciuri transformă fiecare plăcere zaharoasă într-o aventură fiscală, forțând producătorii să joace alchimia cu rețetele pentru a evita taxarea. Se pare că guvernul vrea să ne…
14:36, 18.02.2024
Ce pregătește Fiscul? Taxa pe zahărul din prăjituri!
După taxa pe zahărul din sucuri, urmează taxa pe zahărul din prăjituri și implicit o scumpire a acestora. Deja sucurile cu conținut de zahăr s-au scumpit considerabil de la începutul acestui an. Urmează prăjiturile.…