Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Zig-Zag canadian cu Cristina Sofronie. O reușită ce poate duce la eradicarea SIDA în următorii 15 ani: Cercetătorii canadieni au decodat modul în care acționează virusul HIV

Publicat:

1443387648 Aproximativ 75.000 de canadieni ar fi purtatori ai virusului HIV, iar 25 % dintre ei nu știu ca sint infectați O echipa de oameni de știința de la Institutul de din Montreal (IRCM) a reușit recent sa decodifice modul in care acționeaza virusul HIV pentru a „pacali” sistemul imunitar, reușind astfel sa se multiplice fara a fi atacat de celulele menite sa asigure protecția organismului uman.

 Remarcabila reușita aparține dr. și echipei sale de la IRCM și, a remarcat presa canadiana, rezultatele specialiștilor montrealezi pot duce la eliminarea…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii romani au creat un “ChatGPT romanesc”, primul model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala

10:35, 15.05.2024 - Cercetatorii romani au creat un “ ChatGPT romanesc”,   primul model de limbaj dedicat limbii romane, deschis pentru utilizare, care poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii…

O noua tehnica de diagnosticare fara biopsie a cancerului cerebral

08:20, 12.05.2024 - Institutul de Cercetare pentru Hematologie și Transfuzie (IRHT) din Mulhouse este pe punctul de a dezvolta o tehnica ”rapida și puțin invaziva” de diagnosticare a cancerului cerebral fara  biopsie. Cercetatorii de la IRHT Mulhouse lucreaza la dezvoltarea unei tehnici ”simple”,  care sa faca posibila…

Descoperire șocanta. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

15:50, 15.04.2024 - Cercetatorii americani de la InCellDx au descoperit ca simptomele long-Covid sunt identice cu simptomele post-vaccin și ca, cel mai probabil, majoritatea celor care se confrunta cu ele sunt vaccinați. Principala vinovata este aceeași proteina spike, care ramane in celulele imune o perioada indelungata,…

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

16:15, 13.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…

FOTO: Comitetul Local pentru Situații de Urgența Avrameni a fost instruit azi de pompierii botoșaneni

14:00, 12.04.2024 - FOTO: Comitetul Local pentru Situații de Urgența Avrameni a fost instruit azi de pompierii botoșaneni Evaluare: modul de gestionare a unor situații de urgența generate de inundații de catre autoritațile locale Inundație, grindina, vant puternic, seceta sunt doar o parte dintre situațiile de urgența…

A fost anunțata descoperirea care sfideaza gravitația: cum ar putea fi aplicata diverselor tehlologii in urmatorii ani

02:45, 11.04.2024 - Cercetatorii pare sa fi deblocat potențialul tehnologiei fara gravitație. Un nou studiu publicat in Applied Physics Letters evidențiaza modul in care cercetatorii au facut progrese uriașe in domeniul levitației magnetice, utilizarea magneților pentru a face ca obiectele sa leviteze in aer pentru perioade…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?