Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vulpile purtători ai virusului de rabie!

Publicat:

Sursa epidemogena principala a virusului rabiei în natura o constituie lupii. În teritoriile unde lupi nu exista sau aceștia apar numai periodic, cum ar fi teritoriul Moldovei, ca sursa epidemogena principala a virusului rabic a devenit vulpea, care, prin contacte directe ori indirecte, poate transmite agentul cauzal al infecției altor animale, fie ele salbatice, domestice ori agricole, dar și omului.

Printre diversele maladii comune pentru animale și oameni, numite și maladii zooantroponozice, în cazul carora ca sursa epidemogena de infecție servesc diferite animale,…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Apusenii sub teroarea lupilor: Salbaticiunile au facut ravagii in mai multe localitați unde au devorat zeci de animale domestice

20:01, 09.04.2024 - Apusenii sub teroarea lupilor: Salbaticiunile au facut ravagii in mai multe localitați unde au devorat zeci de animale domestice Apusenii sub teroarea lupilor: Salbaticiunile au facut ravagii in mai multe localitați unde au devorat zeci de animale domestice Crescatorii de animale din Abrud si comunele…

DSVSA Alba: Precizari legate de prevenția și protecția impotriva rabiei. Simptomele care apar la animale

11:46, 08.04.2024 - DSVSA Alba: Precizari legate de prevenția și protecția impotriva rabiei. Simptomele care apar la animale DSVSA Alba a transmis luni o serie de precizari legate de prevenția și protecția impotriva rabiei. Reprezentanții instituției spun ca de 5 ani nu s-au mai confruntat cu cazuri de rabie.   Rabia este…

Trecerea la ora de vara. Cardiolog: „E important sa avem cele 8 ore de somn in conditii de intuneric”

09:05, 30.03.2024 - Medicul primar cardiolog Ștefan Busnatu a declarat pentru news.ro ca lumea trebuie sa conștientizeze impactul trecerii la ora de vara asupra sanatații și ca este necesara ajustarea ritmului circadian, in paralel cu respectarea regulilor de somn, activitate fizica și repaus alimentar.„E important de…

Vaccinarea HPV la femeile intre 19 și 45 de ani. Raspunsurile ginecologului la cele mai frecvente intrebari

06:00, 25.03.2024 - Te poți vaccina anti HPV chiar daca ai o infecție HPV activa? Ce se intampla daca ai inceput schema și ai ramas insarcinata? Ce beneficii aduce vaccinul și cat dureaza perioada de imunitate? Sunt cateva dintre intrebarile frecvente referitoare la vaccinarea HPV la care pacientele cauta raspuns inainte…

Presedintele CNAS, Valeria Herdea, a subliniat necesitatea consultului ­profilactic la medicul de familie

00:26, 07.03.2024 - Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Valeria Herdea, a subliniat necesitatea consultului profilactic la medicul de familie si a atras atentia ca oamenii nu trebuie sa se prezinte la doctor doar intr-o situatie foarte grava. “Daca vom incepe sa fim proactivi si atenti cu sanatatea…

Zeci de caprioare moarte și cadavrele altor animale salbatice au fost gasite pe un camp din Timiș și Arad. Este al doilea caz recent

18:05, 06.03.2024 - Zeci de cadavre de caprioare, iepuri si vulpi au fost gasite pe un camp care se intinde in judetele Timis si Arad, iar administratorii fondului cinegetic afirma ca au fost gasite si substante pentru combaterea rozatoarelor.

”Du-te la medicul tau de familie in luna de nastere, pentru un consult profilactic!”- sfatul președintei CNAS

10:40, 06.03.2024 - ”Du-te la medicul tau de familie in luna de naștere pentru un consult profilactic”, și nu doar cand ești bolnav, ne recomanda președinta CNAS , medicul Valeria Herdea. Medicul de familie este cel care iși cunoaște asigurații și consultul profilactic este necesar pentru reducerea riscurilor de boala,…

Se schimba vremea, vine un val rece peste Romania. ANM anunța ce se va intampla saptamana viitoare cu temperaturile

07:16, 05.03.2024 -  Un val de aer rece se apropie, iar temperaturile vor scadea rapid, aducand cu ele și ninsori in unele regiuni.Directorul adjunct al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a declarat ca aceasta schimbare brusca a vremii este caracteristica lunii martie.„Vom avea o vreme…


Ce parere ai despre aceasta stire?