Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO. Jocul video folosit pentru diagnosticarea demenței

Publicat:

Oamenii de știința de la un institut de cercetare al bolii Alzheimer din Marea Britanie au dezvoltat un joc video pentru realizarea unor teste de diagnostic a demenței in faze incipiente, scrie BBC News, citat de Agerpres.

Felul in care utilizatorii jocului "Sea Hero Quest" conduc o barca printre printre ghețari va fi inregistrata in mod anonim, iar datele vor fi trimise cercetatorilor. Ințelegerea modului in care oamenii navigheaza in medii 3D este importanta pentru ca indemanarea este adesea una din primele capacitați pe care le pierd oamenii care sufera de demența.

Potrivit cercetatorilor,…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Statul in șezut pentru perioade lungi de timp afecteaza sanatatea inimii!

00:11, 04.04.2024 - Beneficiile pe care le aduce sanatații activitatea fizica sunt, desigur, incontestabile, insa oamenii de știința au descoperit ca, la adulții in varsta, și reducerea cu cel puțin 30 de minute zilnic a timpului pe care il petrec in poziție șezut poate sa scada tensiunea arteriala. Probleme de sanatate…

Vapatul provoaca leziuni ale ADN-ului similare cu cele provocate de fumat 

16:40, 24.03.2024 - Vapatul provoaca leziuni ale ADN-ului similare cu cele provocate de fumat, potrivit G4media . Oamenii de știința de la University College London au descoperit ca utilizatorii de dispozitive de vapat și fumatorii au suferit modificari similare la nivelul ADN-ului lor, scrie  Sky News. Aceste modificari…

Marș pentru promovarea adopției cainilor, sambata, la Sfantu Gheorghe

12:21, 19.03.2024 - Locuitorii din Sfantu Gheorghe sunt invitați sa se alature unui marș pentru promovarea adopției cainilor, care va avea loc sambata, 23 martie, incepand cu ora 10.00. Evenimentul va incepe in fața Teatrului Tamasi Aron, unde participanții sunt incurajați sa vina insoțiți de cainii lor adoptați pentru…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Anuntul facut de cercetatori despre vietatile de langa centrala nucleara

21:30, 12.03.2024 - Oamenii de știința au facut o descoperire uluitoare. Concluziile unui studiu recent au anunțat care este animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Ce au transmis cercetatorii de la New York University despre vietatile de langa centrala nucleara. Cercetatorii au dezvaluit…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…


Ce parere ai despre aceasta stire?