Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Unde e îngropat Miguel de Cervantes. Sicriu cu inițialele scriitorului, găsit în Madrid

Publicat:

Istoricii aflati în cautarea mormântului unuia dintre cei mai mai renumiti scriitori spanioli, Miguel de Cervantes, au anuntat ca au descoperit sub capela unei biserici din Madrid fragmente dintr-un sicriu pe care sunt gravate initialele romancierului.

La patru secole dupa moartea creatorului personajului , istoricii si arheologii spanioli incearca sa localizeze mormantul celebrului scriitor si spera ca o identificare oficiala a locului in care acesta a fost ingropat va atrage numerosi turisti si "pelerini" culturali.

Cercetatorii au inceput sa foloseasca…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Clopotul unei biserici din Cluj, gasit ingropat la Budapesta. A fost restituit dupa 80 de ani.

16:46, 17.05.2024 - Muzeul de Istorie din Budapesta a restituit parohiei greco-catolice din Borșa un clopot care a fost gasit ingropat in capitala Ungariei, in urma cu 80 de ani. Acesta aparținea unei biserici din județul Cluj.

Ziua Bibliotecarului in Neamț

16:55, 23.04.2024 - Biblioteca Județeana „G.T. Kirileanu“ Neamț a organizat serie de activitați dedicate carții, lecturii și bibliotecilor publice, marți, 23 aprilie 2024, cu ocazia Zilei Bibliotecarului din Romania, precum și a Zilei Internaționale a Carții și a Drepturilor de Autor. In cadrul intalnirii cu bibliotecarii…

Cele mai folosite MINCIUNI ale mecanicilor auto. Cum sunt pacaliți șoferii naivi sa scoata mai mulți bani din buzunar

11:10, 18.03.2024 - Chiar daca sfaturile se adreseaza șoferilor americani, ale caror obiceiuri sunt un pic diferite de cele ale europenilor, recomandarile se potrivesc de cele mai multe ori. 1. Schimbarea uleiul in funcție de varsta mașiniiMulți mecanici spun ca trebuie sa schimbați uleiul la fiecare 5.000 de kilometri…

(video) Angajații CFM și-au primit salariile din toamna la inceput de primavara. Spinu: Acum se achita restanțele pentru decembrie

11:35, 13.03.2024 - Ministrul Infrastructurii și Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, anunța ca angajații Caii Ferate din Moldova și-au primit restanțele la salarii pentru lunile octombrie și noiembrie, iar in ultimele zile li se ofera remunerarea și pentru luna decembrie a anului trecut. „Agenția Proprietații Publice…

Temperaturi nefirești in Romania. Climatolog, despre alternanțele termice extreme: Amplitudinea fluctuațiilor este anormala. Ce ar trebui sa ne ingrijoreze

07:16, 05.03.2024 - "Fluctuațiile sunt normale, pana la urma, sistemul climatic este complex. Anormala este amplitudinea pe care acestea o au, respectiv trecerea de la temperaturi foarte ridicate la unele normale. Contrastul e anormal, e foarte mare", a declarat, intr-o intervenție la Realitatea PLUS, climatologul Roxana…

(video) Deputat PAS: Daca ar fi zburat drone in RM, polițiștii de frontiera le-ar fi observat cu ușurința. Sunt zgomotoase ca un Moped

14:36, 28.02.2024 - Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Adrian Cheptonar, susține ca la moment, chiar și polițiștii de frontiera, care patruleaza granița cu Ucraina pot detecta, fara tehnica speciala, „doar cu ajutorul auzului și vazului”, drone ce ar survola spațiul aerian al R. Moldova, pentru ca „sunt foarte…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Cine este Catalin Cirstoiu, candidatul independent susținut de coaliție la Primaria Capitalei. Legatura cu Traian Basescu

15:15, 22.02.2024 - Catalin Cirstoiu este de profesie ortoped și conduce Spitalul Universitar. De-a lungul timpului, managerul a facut investiții masive in reabilitarea și dezvoltarea unitații medicale. Blocul alimentar a fost renovat, iar bolnavii primesc acum alimentație de calitate și personalizata diagnosticului. S-a…


Ce parere ai despre aceasta stire?