Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Una dintre cele mai enigmatice descoperiri arheologice din România. Ce însemnau şi cui au aparţinut tăbliţele de la Tărtăria

Publicat:

In jurul misterioaselor tablite de lut descoperite in anii 60 la Tartaria s-a creat o adevarata mitologie. S-a avansat inclusiv ipoteza ca ar reprezenta cea mai veche forma de scriere din istorie, mai veche decat cea mesopotamiana.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Orasul descoperit sub un mare oras din Romania. Dovezile arheologice, prezentate publicului FOTO

21:50, 30.04.2024 - Istoria seculara a unei asezari este sintetizata intr-o expozitie intitulata „Targul de sub oras. Marturii arheologice medievale si moderne descoperite in Targu Neamt“, care a fost vernisata recent

Gorghiu, despre dosarul Mineriadei: „O veche restanța a statului roman și a justiției. Avem o obligație pe care sper sa ne-o onoram”

12:36, 25.04.2024 - Alina Gorghiu, ministrul Justitiei, a declarat joi despre dosarul Mineriadei din 1990 ca este o veche restanta a statului roman si a justitiei din Romania, ea precizand ca a fost un parcurs sinuos al acestui dosar. „Avem o obligatie pe care sper sa ne-o onoram, ca stat, fata de societatea romaneasca”,…

Tablițele de la Tartaria: Misterul continua la zeci de ani de la descoperirea lor. Cea mai veche scriere din lume sau nu?

20:05, 14.04.2024 - Tablițele de la Tartaria: Misterul continua la zeci de ani de la descoperirea lor. Cea mai veche scriere din lume sau nu? Placuțele de la Tartaria sunt un set de trei artefacte arheologice descoperite in satul Tartaria din județul Alba, Romania, in anul 1961. Aceste artefacte au fost gasite intr-un…

VIDEO| Descoperiri arheologice fabuloase pe cea mai grea și mai complexa autostrada din Romania, care va traversa Carpații

11:56, 12.04.2024 - In timp ce lucrau mai grea și mai complexa autostrada din Romania, autostrada Sibiu-Pitești, muncitorii au dat peste vestigii istorice importante. In Secțiunea 3 a autostrazii au fost identificate artefactele descoperite aici dateaza din perioada de final a Preistoriei, din a doua epoca a Fierului și…

Descoperiri arheologice in centrul Clujului: incinta romana de nord a orașului Napoca / Poarta medievala a Apei

14:10, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona

Cea mai veche biserica medievala din Romania. A fost ridicata pe ruinele unui templu dedicat Zeului Marte, unde o poți gasi

15:05, 05.03.2024 - Exista o biserica ce nu se aseamana cu niciuna. Legenda spune ca lacașul religios a fost ridicat pe ruinele unui templu dedicat Zeului Marte, in secolul III. Istoricii au o alta versiune de poveste. Toți au cazut de acord insa, asupra faptului ca aceasta este cea mai veche biserica medievala din țara.…

Un mare nod feroviar a fost transformat complet. Gara veche din secolul al XIX-lea este modernizata VIDEO

22:20, 15.02.2024 - Gara orașului Simeria din Hunedoara, veche de un secol și jumatate, se afla in șantier de un an, iar lucrarile o vor transforma intr-una dintre cele mai moderne stații feroviare din Romania.

Miza inființarii unei mitropolii a Tomisului. Parvulescu: Ar deveni cea mai veche. Mitropolia cea mai veche da patriarhul

08:00, 12.02.2024 - In momentul in care Tomisul devine mitropolie va fi cea mai veche mitropolie, iar regula in Romania este ca aceasta da și patriarhul, a declarat politologul Cristian Parvulescu, in cadrul emisiunii „Briefing” de la Digi24.


Ce parere ai despre aceasta stire?