Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nou studiu asociază polenul din aer cu rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19

Publicat:

Concentratiile ridicate de polen din aer contribuie la cresterea ratei de infectare cu COVID-19 prin impiedicarea raspunsului imun al corpului uman, conform unui nou studiu international publicat saptamana aceasta in revista stiintifica PNAS, relateaza joi Xinhua.

Oamenii de stiinta aflati in spatele studiului sugereaza ca persoanele aflate in grupe de risc sa poarte masti cu performanta ridicata de filtrare a particulelor in perioadele de primavara in care exista concentratii mari de polen in aer.

Polenul nu raspandeste virusul, insa inhiba eliberarea de substante care…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva”. Cercetatorii au descoperit ca o stea de langa Sistemul Solar are un comportament neobișnuit

21:06, 14.04.2024 - Oamenii de stiinta din Australia au detectat un comportament fara precedent al unei stele aflate relativ in apropierea Sistemului Solar si care era pana de curand inactiva, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres.

Scadere a numarului de infecții respiratorii in ultima saptamana. In Cluj cresc numarul cazurilor de rujeola.

15:55, 11.04.2024 - Incidenta infectiilor respiratorii, in saptamana 1 - 7 aprilie, a avut un trend descrescator fata de saptamana anterioara, cu o scadere a numarului de cazuri de gripa. Numarul cazurilor de rujeola din Cluj este in creștere.

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

Oficial de la Ministerul Sanatatii! Cati pacienti cu Covid 19 sunt internati in spitalele din judetul Constanta (DOCUMENT)

13:25, 05.03.2024 - In intervalul 26 februarie 2024 03 martie 2024 au fost inregistrate 627 cazuri noi de persoane infectate cu SARS ndash; CoV ndash; 2 COVID ndash; 19 . 188 dintre cazurile noi din ultima saptamana sunt ale unor pacienti reinfectati, testati pozitiv la o perioada mai mare de 90 de zile dupa prima infectare.…

A fost descoperit cel mai stralucitor obiect din Universul cunoscut - Anunțul facut de oamenii de știința

22:05, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres. O echipa condusa de oameni de stiinta…

Mii de clujeni au apelat numarul unic destinat cazurilor de abuz impotriva copiilor - 119. Tișe: „Incurajez oamenii sa sune cu incredere”

12:05, 19.02.2024 - Consiliul Județean Cluj, impreuna cu conducerea Direcției Generale de Asistența Sociala și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.), au realizat o analiza a activitații derulata de serviciul de call center destinat sesizarii cazurilor de abuz impotriva copiilor – 119.

Numarul cazurilor de gripa a scazut cu 15 la suta in ultima saptamana. Alexandru Rafila: „Pana la sfirsitul lunii februarie vom ajunge la niste valori gestionabile”

16:25, 11.02.2024 - Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, a declarat, duminica, la Digi24, ca numarul virozelor s-a stabilizat in ultima saptamana și ca a scazut semnificativ numarul cazurilor de gripa, relateaza News.ro.„Numarul de viroze respiratorii s-a stabilizat. Este aproape identic cu cel de saptamana trecuta,…

Rafila, despre incidența virozelor respiratorii: "Aceste varfuri sunt cam de 3 saptamani. Va mai exista o usoara crestere, dupa care numarul cazurilor va incepe sa scada"

11:50, 01.02.2024 - Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, afirma ca pana la sfarsitul lunii februarie numarul cazurilor de viroze respiratorii va reveni la normal, dar pana atunci va mai exista o usoara crestere.


Ce parere ai despre aceasta stire?