Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un mare turn al unei cetăți dacice a ajuns de nerecunoscut. A fost devastat de forțele naturii în ultimii ani VIDEO

Publicat:

Ruinele celor mai impunatoare turnuri dacice din Hunedoara au ajuns de nerecunoscut. Au fost vitale pentru apararea cetaților dacice, insa aproape doua milenii mai tarziu nu mai pot fi aparate de distrugerile provocate de natura și de oameni.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Farmecul cetaților dacice din Munții Oraștiei. Minunile antice din Romania, impodobite de primavara VIDEO

23:05, 20.04.2024 - Patru cetați dacice din Hunedoara iși intampina, in aceste zile, oaspeții, intr-o atmosfera relaxanta de primavara. Cele mai vizitate așezari dacice din Romania se afla in Munții Oraștiei

Taramul viperelor cu corn din Munții Metaliferi. Șerpii veninoși strajuiesc o comoara a naturii VIDEO

22:05, 08.04.2024 - Un grup de exploratori ai naturii din Munții Metaliferi a avut parte de o intalnire neobișnuita intr-o rezervație din Hunedoara. O vipera cu corn le-a aparut in cale drumeților și s-a lasat fotografiata.

Ultimii daci, oamenii munților din Sarmizegetusa. Ani in șir au purtat de grija cetaților dacice VIDEO

07:05, 26.03.2024 - Cetațile dacice din Hunedoara au supraviețuit timpului și pentru ca unii localnici din satele de munte s-au dedicat ani in șir ingrijirii lor. Unii au batut la pas distanțe mari pentru a fi la Sarmizegetusa Regia, alții nu s-au desparțit de capitala dacilor pana la varste inaintate

Furnalul care a turnat piese pentru Turnul Eiffel, devastat. Ce ascunde cuptorul de doua secole VIDEO

22:20, 25.03.2024 - O legenda spune ca la Furnalul din Govajdia, județul Hunedoara, au fost fabricate piese de fonta pentru Turnul Eiffel. Furnalul ajuns monument istoric a rezistat vreme de doua secole, insa oaspeții sai continua sa ii provoace distrugeri.

Sanctuarele dacice, porți spre „lumea de dincolo“. Marile comori aduse ca ofranda in locurile sacre VIDEO

23:30, 13.03.2024 - Numeroase locuri din Munții Șureanu (Hunedoara) au pastrat ramașițe și vestigii ale unor sanctuare din vremea dacilor. Unii oameni de știința au aratat ca stramoșii noștri le considerau „porți catre lumea de dincolo”.

Blestemul marii cetați din umbra Sarmizegetusei Regia. Sute de copaci, prabușiți peste Fețele Albe VIDEO

07:06, 07.03.2024 - Cetatea dacica Fețele Albe din Hunedoara se infațișeaza oaspeților sai cu o priveliște dezolanta. Ruinele sale au fost acoperite de numeroși arbori rupți de furtuni, iar o intreaga padure s-a prabușit in jurul așezarii.

Ghioceii salbatici impodobesc ținutul cetaților dacice. Avertisment pentru excursioniști VIDEO

17:10, 29.02.2024 - Primele semne ale primaverii se arata in Munții Șureanu din Hunedoara, unde covoare de flori incep sa impodobeasca padurile din ținutul cetaților dacice. Turiștii sunt așteptați in numar mare in poienile cu ghiocei salbatici, insa padurarii le atrag atenția.

Taberele militare romane puțin știute de romani. Sunt marturii ale razboaielor intre daci și romani VIDEO

23:05, 13.02.2024 - Ținutul cetaților dacice din Munții Șureanu (Hunedoara), locul din Romania unde se afla cea mai mare concentrare de monumente ale civilizației dacice, a pastrat și numeroase ramașițe ale unor tabere militare romane.


Ce parere ai despre aceasta stire?