Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Uluitor, o constatare care dă peste cap tot ce știam! Alergarea agresivă e mai periculoasă pentru sănătate decât sedentarismul. Vezi cum e recomandat să te miști

Publicat:

       Sportul, cu orice preț, nu echivaleaza cu sanatatea. Forțarea inimii poate duce la modificari ireversibile. Alergarile usoare, de trei ori pe saptamana, fiecare sesiune avand intre 20 si 50 de minute, au efecte pozitive asupra sanatatii si sunt mai sigure, comparativ cu alergarile intensive, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk. Persoanele care alearga foarte mult, in sesiuni intensive si dese, au un risc de deces mai mare comparativ cu cel al persoanelor care au un stil de viata sedentar, potrivit cercetatorilor, care spun ca adeptii unui program…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Capușa singuratica”, specia extrem de agresiva și periculoasa. Cum o recunoști

12:45, 09.05.2024 - „Capușa singuratica” este o specie mica, dar extrem de periculoasa. Riscul ca aceasta sa transmita o boala grava este uriaș. Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt…

SPORTUL Persoanele care fac mișcare au un nivel scazut al colesterolului

13:55, 29.04.2024 - Repartizarea cantitații de hrana pentru o zi in cat mai multe mese ne ferește de acumularea de colesterol rau in sange. S-a constatat ca persoanele care mananca de șase ori pe zi au un nivel al colesterolului semnificativ mai scazut fața de cele care se rezuma la numai una sau doua mese copioase pe…

Alimente bogate in calciu – ce sa mananci cand ai lipsa de calciu

16:35, 25.04.2024 - Calciul este un mineral esențial pentru sanatatea organismului uman și are un rol esențial in primul rand pentru sanatatea oaselor și a dinților, dar și pentru buna funcționare a sistemului muscular, a sistemului nervos și a sistemului cardiovascular. Pentru a preveni deficiențele de calciu și, astfel,…

Pericolul adus de praful saharian. Un medic explica

13:55, 24.04.2024 - Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii cronice precum astmul, BPOC, bronsiectazii”, a declarat miercuri pentru Agerpres managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler. „Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii…

Nadia. ”Sportul mi-a dat o voce… nu stiam de egalitatea de gen”

10:51, 22.04.2024 - Fosta mare gimnasta romana Nadia Comaneci, cvintupla campioana olimpica si care a primit prima nota de 10 din istoria gimnasticii cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, a declarat ca sportul i-a dat o voce pe cand avea doar 14 ani si nu auzise de egalitatea de gen, relateaza EFE. „Cu…

Numar ridicat de cazuri de rujeola, in Alba. Precizari din partea Direcției de Sanatate Publica

11:00, 21.03.2024 - DSP Alba reitereaza importanța vaccinarii antirujeolice in contextul creșterii susținute a numarului cazurilor de rujeola In contextul epidemiologic actual privind epidemia de rujeola, declarata pe intreg teritoriul Romaniei prin Ordinul MS nr. 4128/05.12.2023, și in județul Alba a crescut numarul de…

Sondaj INSCOP: Peste 60% dintre romani spun ca viata e mai grea fata de acum 5 ani

09:25, 05.03.2024 - Peste o treime dintre romani spun ca viata lor este mai buna decat in urma cu cinci ani, in timp ce mai mult de 60% spun ca viata lor este mai grea decat in urma cu cinci ani, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.Intrebati cum isi vad viata din prezent in comparatie cu acum 5 ani,…

Sondaj INSCOP pentru News.ro – Peste 70% dintre romani cred ca in tara lucrurile se indreapta in directia gresita /36,9% spun ca viata lor e mai buna decat acum 5 ani; pentru 60,4%, e mai grea / Cum se impart opiniile privind calitatea vietii peste 5 ani

08:55, 05.03.2024 - Directia tarii 25.5% dintre romani cred ca in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie buna (fata de 20.8% in 2022), in timp ce 70.1% sunt pesimisti in legatura cu viitorul tarii (fata de 74.5% in 2022). 4.3% reprezinta ponderea non-raspunsurilor (fata de 4.7% in 2022). Cred in proportii mai mari…


Ce parere ai despre aceasta stire?