Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tresari în timpul somnului? Creierul încearcă să te salveze de la moarte, oferindu-ți un șoc

Publicat:

Te-ai intrebat vreodata de ce tresari in timpul somnului? E vorba de acea senzație ciudata pe care o ai atunci cand ești in pat și incerci sa adormi, insa dupa cateva momente intreg corpul iți este strabatut de un "șoc electric".

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Cum incearca statul sa salveze Romaero

01:25, 04.06.2024 - Compania Romaero, specializata in producție, servicii și cercetare-dezvoltare in domeniul aeronauticii pentru aeronave civile și militare de pasageri sau cargo, a intrat in insolvența in ianuarie.

Creierul apasa butonul de resetare in timpul somnului, dar numai pentru scurt timp

18:40, 24.05.2024 - O noua perspectiva asupra starii minunate a somnului sugereaza ca atunci cand creierul este in modul de amanare, anumite conexiuni neuronale sunt parțial slabite, odihnite și resetate. Insa acest lucru se intampla doar in primele ore de somn.

Cum sa minimizezi efectele schimbarii fusului orar

16:46, 20.05.2024 - Schimbarea de fus orar, acel insoțitor nedorit in calatoriile pe distanțe lungi, te poate face sa te simți nesincronizat și epuizat. Este o afecțiune fiziologica cauzata de o intrerupere a ceasului biologic al corpului, din cauza calatoriilor rapide in diferite fusuri orare. Simptomele pot include tulburari…

Prima jumatate a somnului reseteaza creierul. Ce se intampla in a doua jumatate

16:45, 12.05.2024 - Oamenii au trei nevoi de baza pentru a supraviețui: hrana, oxigen și somn. Odihna este esențiala pentru ca creierul sa se „organizeze”, ceea ce include fie eliminarea informațiilor nou invațate, fie memorarea pe termen lung.

Generația Smartphone. A explodat numarul elevilor cu probleme de invațare. Creierul copiilor, otravit de timpul petrecut in fața ecranelor

06:21, 07.05.2024 - Numarul copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) s-a triplat in ultimii 5 ani, ajungand la peste 70.000. Și vorbim despre datele oficiale. Neoficial insa, avem mult mai mulți elevi cu astfel de probleme, iar una dintre cauze este timpul exagerat petrecut de aceștia in fața ecranelor.

Cum incearca Paul de Romania sa scape de extradare. Avocat: In timpul arestarii, a fost „umilit in fața unor demnitari din toata Europa”

12:35, 30.04.2024 - Paul Lambrino, cunoscut sub numele de Paul de Romania, participa la un eveniment organizat de Cavalerii de la Malta atunci cand a fost reținut de polițiști. Avocatul sau subliniaza ca acesta a fost „umilit in fața unor demnitari din toata Europa”.

Suferi de carcei la picioare noaptea? Cauze și soluții pentru disconfortul din timpul somnului

00:10, 12.04.2024 - Carceii la nivelul picioarelor devin mai frecvente in timpul nopții, iar trezirile repetate pot perturba somnul și pot duce chiar la insomnii. Poziția in care dormi nu este singura cauza pentru care te poți confrunta cu aceste crampe musculare extrem de dureroase pe timp de noapte. Descopera de ce apar…

O mama vrea sa-și salveze de la moarte copiii: o putem ajuta

11:55, 17.03.2024 - O mama disperata plange și vrea sa-și salveze copiii. Olga Sirbu, mama copiilor Alexandru și Tatiana povestește ca cei doi au o singura șansa: cea a transplantului de maduva. Frații Sirbu sufera de imunodeficiența primara combinata, o boala invizibila, dar mortala. Corpurile lor nu produc celule care…


Ce parere ai despre aceasta stire?