Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiții de Crăciun la români și în lume

Publicat:

(24 decembrie) este ziua in care incep pregatirile pentru ziua de Craciun, mai ales in satele romanesti, unde gospodinele pregatesc covrigi, colaci care sunt dati colindatorilor ce vin sa ureze pe la casele oamenilor, potrivit Agerpres


De asemenea, se pregatesc turtele numite "scutecele Domnului". Acestea sunt presarate din timp cu apa calduta, cu zahar pisat, amestecat cu nuca macinata. In seara de Ajun, stapana casei aseaza pe masa de sub icoana o sticla de vin rosu, la dreapta sticlei pun farfuria cu turte, o alta farfurie cu bob, prune fierte, iar in cele patru…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Joia Mare. Traditii si superstitii. In ziua celor 12 denii se prepara cele mai importante copturi

08:05, 02.05.2024 - Crestinii ortodocsi sunt in Saptamana Patimilor, perioada care ne aduce aminte de suferintele, rastignirea si ingroparea Domnului. Fiecare zi din Saptamana Patimilor are o semnificatie deosebita, iar deniile pun in valoare acest lucru. Credinciosii sunt chemati sa se osteneasca printr o postire mai…

Duminica Floriilor. Obiceiuri și tradiții creștine.

14:25, 27.04.2024 - Cu o saptamana inainte de Paște, creștin-ortodocșii sarbatoresc Floriile sau intrarea Domnului in Ierusalim. In țara noastra sunt numeroase obiceiuri și tradiții cu ocazia acestei mari sarbatori. Anul acesta, Floriile vor fi pe 28 aprilie.

Muzeul de Arta populara Constanta: Traditii in perioada Floriilor - Lazarelul

14:15, 27.04.2024 - In satul traditional romanesc, in sambata dinaintea Floriilor, se celebreaza Lazarelul, dar si Mosii de Florii. Ziua este dedicata cultului mortilor. Totodata, pomenirea celor adormiti se face si in biserica, in calendarul crestin ortodox ziua fiind cunoscuta ca "Sambata lui Lazar", cu trimitere la…

Sfantul Gheorghe | Cați romani poarta numele sfantului. Tradiții și obiceiuri

10:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Traditii pascale la romani. Incondeierea oualor, la Muzeul de Arta Populara Constanta

08:35, 19.04.2024 - In cadrul proiectului cultural "Traditii pascale la romani.Incondeierea oualor", mesterul popular Fevronia Ciortan sustine, in perioada 18 26 mai, o serie de ateliere de incondeiat oua la Muzeul de Arta Populara Constanta. In cadrul proiectului cultural "Traditii pascale la romani. Incondeierea oualor",…

Catolicii din Romania sarbatoresc azi Floriile. Traditii si obiceiuri

16:05, 24.03.2024 - Credinciosii romano catolici celebreaza duminica, 24 martie, Floriile, sarbatoare care simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim. Ramurile pe care crestinii catolici le primesc la Sfanta Liturghie din Duminica Floriilor au fost binecuvantate si trebuie tratate ca obiecte sfinte. Este traditional sa…

Ce inseamna Echinocțiul: tradiții și obiceiuri la romani. Ce este bine sa faci in aceasta zi

07:35, 20.03.2024 - In ziua Echinoctiului de primavara, inceput de an agrar, se faceau numeroase pronosticuri meteorologice: asa cum va fi timpul de Macinici, asa va fi toata primavara, se udau boii cu apa, se hraneau bine animalele, se afuma cu tamaie si gospodinele aruncau un ou inaintea plugului. Primavara astronomica…


Ce parere ai despre aceasta stire?