Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Terapia prin joc, eficientă pentru copiii cu ADHD

Publicat:

Tulburarea hiperactiva cu deficit de atentie, cunoscuta si sub numele de ADHD, ar putea fi tratata cu o noua forma de terapie. Un studiu a testat daca jocurile video sporesc atentia, iar rezultatele au confirmat acest lucru, potrivit descopera.ro. Simtome ale ADHD includ dificultati in mentinerea atentiei, dar si actiuni impulsive. „Tratamentul cu jocuri video nu este inca o alternativa la tratamentul actual, dar este promitator“, a spus , profesor la Universitatea din Duke. Aproximativ 3,4% dintre oameni sufera de ADHD la nivel global Aproximativ 4,4% dintre oameni sufera de ADHD…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Revoluție in tratamentul cancerului: imunoterapia devine mai sigura și mai eficienta

16:05, 29.04.2024 - Cercetatorii de la Virginia Tech au descoperit o metoda inovatoare in lupta impotriva cancerului: activarea celulelor imunitare pentru a ataca celulele canceroase, folosind citokinele. Aceasta abordare promite sa ofere un tratament mai precis și mai eficient, fara efecte secundare majore.

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

1 din 4 adulți din Romania sufera de o forma de alergie, iar 1 din 3 copii de rinita alergica. Terapia cu un grad de eficienta de pana la 100%

13:10, 07.04.2024 - In plin sezon al alergiilor de primavara, Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica aduce in discutie importanta accesului la tratamente cu un grad ridicat de eficienta pentru persoanele cu alergii.

(foto) Cei mai buni la biologie: 39 de elevi, premiați pentru rezultatele remarcabile de la Olimpiada Republicana

17:25, 25.03.2024 - Premianții Olimpiadei Republicane la Biologie au fost anunțați astazi in cadrul unui eveniment festiv. Competiția s-a desfașurat in perioada 22-25 martie la Universitatea de Stat din Moldova și a intrunit 175 de elevi din intreaga țara, comunica Ministerul Educației și Cercetarii.

Un tratament preventiv impotriva bronșiolitei are o eficienta de 90% impotriva riscului de spitalizare

00:30, 12.03.2024 - Un tratament preventiv impotriva bronsiolitei, autorizat recent, a prezentat o eficienta de 90% in protejarea sugarilor in fata riscului de spitalizare in acest sezon epidemic in Statele Unite, au anuntat autoritatile americane din domeniul sanatatii, informeaza AFP, potrivit Agerpres. Tratamentul in…

Creștem cea mai deprimata generație de copii? Concluziile alarmante ale unei experte in parenting: unde greșesc parinții

23:10, 11.03.2024 - Abigail Shrier a scris o carte și s-a documentat temeinic pentru ea. Volumul ei conține buna parte din experiența personala, dar și o analiza veridica a generației actuale de copii. Ea susține ca mai toți parinții din ziua de azi iși doresc sa-și creasca copiii diferit de felul cum au fost crescuți…

Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Ce au descoperit cercetatorii

07:55, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?