Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tensiuni în Marea Chinei de Sud. China susține că a alungat un distrugător american din zonă, US Navy neagă incidentul

Publicat:

Forțele militare chineze au urmarit și indepartat o nava de razboi a SUA care patrunsese in apele de langa din de Sud, a anunțat armata chineza joi. a negat ca nava ar fi fost forțata sa se indeparteze, potrivit Reuters.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Marea Chinei e prea mica! Ferdinand Marcos Jr. nu se teme de China și trimite un mesaj clar Beijing-ului: 'Filipine iși va apara viguros teritoriul'

13:20, 18.05.2024 - Președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. a declarat sambata ca țara va „apara cu fermitate ceea ce este al nostru”, intr-o referire puțin voalata la tensiunile tot mai mari cu China din cauza disputelor maritime, scrie Reuters, potrivit Mediafax.Comportamentul impotriva intrușilor care nu respecta…

China gazduieste o reuniune cu oficiali navali de top din 30 de state, pe fondul tensiunilor din Marea Chinei de Sud

12:40, 21.04.2024 - Marina chineza a inceput duminica o intalnire bienala cu oficiali navali de top din 30 de state, in orasul-port Qingdao, intr-o demonstratie de diplomatie militara care va fi urmarita indeaproape pentru semne de mai mult angajament intre China si Statele Unite, transmite Reuters, potrivit news.ro

Zelenski susține ca, fara ajutorul SUA, forțele ucrainene vor fi nevoite sa se retraga

08:35, 30.03.2024 - Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut intr-un interviu publicat vineri ca fortele ucrainene vor trebui sa se retraga „cu pasi mici" daca Kievul nu primeste ajutorul militar al SUA, blocat de disputele din Congres, relateaza Reuters.

Italia susține ca a interceptat avioane rusești deasupra Marii Baltice

23:50, 29.03.2024 - Forțele aeriene italiene au anunțat vineri ca au interceptat avioane neidentificate care zburau deasupra apelor internaționale din Marea Baltica, iar doua surse din domeniul apararii de la Roma le-au identificat ca fiind avioane rusești, scrie Reuters.

Biden a semnat textul de finantare a statului american, validat de Congres dupa luni de tensiuni

09:11, 24.03.2024 - Presedintele american, Joe Biden, a semnat sambata textul care permite finantarea statului federal pana in septembrie, la cateva ore dupa adoptarea acestui text de catre Congres, punand astfel capat lunilor de tensiuni in jurul bugetului pe anul 2024, relateaza Reuters si AFP.

Accident teribil: un autobuz s-a izbit de peretele unui tunel. 14 persoane au murit pe loc, alte 37 au fost grav ranite

08:15, 20.03.2024 - Un autobuz de pasageri s-a ciocnit marti de peretele unui tunel in provincia Shanxi din nordul Chinei, provocand moartea a 14 persoane si ranirea altor 37, a anuntat miercuri presa de stat chineza, citata de Reuters.Potrivit autoritatilor locale, accidentul a avut loc la ora 14:37 (06.37 GMT) pe autostrada…

China denunta metodele „banditesti” ale SUA, dupa votul din Congresul american cu privire la TikTok

11:30, 14.03.2024 - China a denuntat joi metodele „banditesti” ale SUA, dupa votul de miercuri din Congresul american, care a intarit amenintarea cu interzicerea aplicatiei chineze TikTok in Statele Unite, in numele securitatii nationale, relateaza AFP, Reuters si dpa.

Soigu susține ca Rusia intareste fortele militare in nord-vestul si vestul tarii ca raspuns la „consolidarea NATO”

09:25, 06.03.2024 - Rusia si-a consolidat fortele militare in nord-vestul si vestul tarii pentru a contracara ceea ce Moscova percepe drept o acumulare de forte in apropierea federatiei, relateaza Reuters, citand o declaratie a ministrului apararii, Serghei Soigu.


Ce parere ai despre aceasta stire?