Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Teama de COVID-19 îi ţine pe pacienţii cronici departe de spital. Studiu

Publicat:

Peste 55% din pacientii cu se tem sa mearga la spital pentru consultatie sau administrarea tratamentului, din cauza pandemiei de COVID-19, potrivit unui sondaj realizat recent.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

75% dintre pacientii spitalizați cu COVID-19 au fost tratați cu antibiotice in pandemie, deși doar 8% aveau nevoie

18:15, 26.04.2024 - In timpul pandemiei de COVID-19 s-a inregistrat o utilizare excesiva a antibioticelor in cazul pacientilor spitalizati, ceea ce ar fi putut exacerba o raspandire „tacuta” a rezistentei la antimicrobiene (RAM).

75% dintre pacientii spitalizați cu COVID au fost tratați cu antibiotice in pandemie, deși doar 8% aveau nevoie (OMS)

14:45, 26.04.2024 - Utilizarea excesiva a antibioticelor in pandemie a exacerbat rezistenta la antimicrobiene atrage atenția OMS care arata ca ca 75% dintre pacientii spitalizati cu COVID-19 au primit astfel de medicamente, deși in 8% dintre cazuri erau necesare.

Dezastru intr-un spital din Ungheni

12:35, 19.04.2024 - Pereți, jerpeliți, mobila veche: in astfel de condiții sint nevoiți sa se trateze pacienții intr-un spital din Ungheni. Imaginile au fost transmise redacției PRO TV de catre o femeie care se plinge ca in secția de copii, se trateaza și persoane cu alte afecțiuni. Din imagini se vede ca condițiile in…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Succes al medicamentului oncologic Pfizer pentru pacientii cu limfon: ce arata datele ultimului studiu?

14:25, 13.03.2024 - Pfizer a anuntiat marti ca medicamentul sau Adcetris a extins supravietuirea la pacientii cu cel mai frecvent tip de limfom, intr-un studiu in stadiu avansat, sustinand eforturile de extindere a utilizarii tratamentului obtinut prin achizitionarea Seagen, pentru 43 de miliarde de dolari, transmite Reuters,…

Speranta de viata a scazut cu un an si jumatate la nivel mondial in timpul pandemiei Covid-19 (studiu)

11:36, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet.

Preot care slujește la biserica unui spital sucevean reclamat ca refuza sa mearga la pacienții nedeplasabili. ”Ne mai intrebam de ce lumea cauta sa-și gaseasca sprijin in alte religii”

16:15, 21.02.2024 - Un preot care slujește la biserica unui spital din județul Suceava a fost reclamat ca refuza sa mearga la pacienții nedeplasabili. „Buna ziua. Am și eu o intrebare legat de preotul din ….? Care este menirea acestui preot in …., daca refuza sa mearga la pacienții nedeplasabili din …? Cum poți trimite…

Pacienții cronici solicita eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale, in urma deciziei Guvernului PSD-PNL de supraimpozitare prin „taxa pe boala”.

11:55, 06.02.2024 - Din ianuarie 2024, concediile medicale sunt taxate suplimentar cu 10%, in urma unei ordonanțe adoptate la finalul anului trecut de Guvernul PSD-PNL. Acum, asociația pacienților cornice solicit eliminarea suprataxarii concediilor medicale.


Ce parere ai despre aceasta stire?