Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu IRES privind vaccinarea anti-COVID

Publicat:

Studiu IRES privind vaccinarea anti-COVID Foto Agerpres

Șase din 10 români spun ca s-ar vaccina împotriva noului coronavirus, însa doar un sfert dintre români ar fi dispuși sa faca acest lucru cât mai repede, arata un studiu IRES.

O treime din populația țarii nu s-ar vaccina, iar principalul motiv ar fi lipsa de încredere în vaccin sau în sistemul medical.

15% dintre oameni cred ca virusul nu este periculos sau ca imunitatea lor este puternica, în timp ce 13% dintre participanții la studiul realizat între 11 și 14 decembrie,…

Citeste articolul mai departe pe romania-actualitati.ro…  

Sursa articol: romania-actualitati.ro


Stiri pe aceeasi tema

Urmeaza șase luni cu alergii. Soluția: Imunoterapia cu alergen

17:30, 22.04.2024 - In țara noastra, o persoana din patru sufera de o forma de alergie și un copil din trei are rinita alergica, subliniaza Societatea Romana de Alergologie și Imunologie Clinica, soluția fiind imunoterapia cu alergen (AIT), singura terapie care modifica evoluția bolii alergice. Alergii, aprilie-octombrie …

Context.ro: Pfizer susține ca Guvernul Romaniei putea evita procesul de 500 de milioane de euro pentru vaccinurile COVID

17:31, 10.04.2024 - Deși autoritațile romane au avut la dispoziție patru ocazii in care puteau relaxa contractul de achiziție de vaccinuri COVID-19, incheiat de Comisia Europeana cu Pfizer-BioNTech, guvernul de la București ar fi refuzat sa participe la cea mai importanta runda de mediere propusa de compania farmaceutica…

1 din 4 adulți din Romania sufera de o forma de alergie, iar 1 din 3 copii de rinita alergica. Terapia cu un grad de eficienta de pana la 100%

13:10, 07.04.2024 - In plin sezon al alergiilor de primavara, Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica aduce in discutie importanta accesului la tratamente cu un grad ridicat de eficienta pentru persoanele cu alergii.

1 din 4 adulți din Romania sufera de o forma de alergie, iar 1 din 3 copii sufera de rinita alergica. Imunoterapia cu alergen este singura terapie viabila

16:40, 06.04.2024 - In plin sezon al alergiilor de primavara, Societatea Romana de Alergologie și Imunologie Clinica (SRAIC) aduce in discuție importanța accesului la tratamente cu un grad ridicat de eficiența deoarece povara generata de bolile alergice la nivel mondial a crescut in ultimele decenii din cauza factorilor…

Recuperarea timpurie dupa accidentele vascular cerebrale este esențiala, mai ales in cazul tinerilor

09:45, 14.02.2024 - Accidentele vascular cerebrale (AVC) se situeaza, in Romania, pe primul loc in clasamentul afecțiunilor care determina invaliditatea pacienților. In ultimii ani, a scazut și varsta medie a persoanelor care sufera AVC, aceasta afecțiune nemafiind caracteristica varstnicilor. Studiile arata ca 10 –…

Avertisment MAE pentru romanii care pleaca din țara. Ce este "MALARIA de import" și care sunt riscurile?

12:00, 13.02.2024 - MAE aminteste cetatenilor romani care urmeaza sa efectueze o deplasare internationala sa se informeze asupra conditiilor de calatorie in tarile pe care intentioneaza sa le viziteze, ca urmare a cresterii numarului de cazuri de imbolnavire cu ”malarie de import”, inclusiv a cazurilor care au dus la decesul…

Avertisment MAE pentru romanii care pleaca din țara. Ce este "MALARIA de import" și care sunt riscurile?

23:40, 12.02.2024 - MAE aminteste cetatenilor romani care urmeaza sa efectueze o deplasare internationala sa se informeze asupra conditiilor de calatorie in tarile pe care intentioneaza sa le viziteze, ca urmare a cresterii numarului de cazuri de imbolnavire cu ”malarie de import”, inclusiv a cazurilor care au dus la decesul…

Ministrul Sanatații, despre refuzul vaccinurilor: „Epidemia de rujeola face victime in continuare, lumea nu ințelege”

23:35, 11.02.2024 - Nu am avut apetența deosebita in Romania pentru vaccinare antigripala. La noi au fost 1,5 milioane de doze administrate, anul asta ceva mai puțin, nu sunt suficiente ca sa oprești transmiterea gripei. Alte țari au avut mult mai mult, acolo oamenii incearca sa protejeze categoriile cele mai expuse.Numarul…


Ce parere ai despre aceasta stire?