Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Bolile de inimă și diabetul cresc RISCUL de deces în cazul COVID-19

Publicat:

Persoanele cu probleme de sanatate preexistente, cum ar fi boli de inima sau diabet, prezinta un risc de 6 ori mai mare de spitalizare asociata COVID-19 si un risc de 12 ori mai mare de deces din aceasta cauza, in comparatie cu indivizii care erau sanatosi inainte de a contracta noul coronavirus, conform unei analize realizate in , citata marti de...

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pericolul adus de praful saharian. Un medic explica

13:55, 24.04.2024 - Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii cronice precum astmul, BPOC, bronsiectazii”, a declarat miercuri pentru Agerpres managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler. „Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii…

Joburile de rutina cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demența cu 37%, potrivit unui studiu

08:26, 18.04.2024 - Conform unui nou studiu, activitatea intensa a creierului la locul de munca ar putea da roade nu numai in ceea ce privește avansarea in cariera, ci ar putea, de asemenea, sa protejeze cogniția și sa contribuie la prevenirea demenței pe masura ce inaintezi in varsta.

Persoanele cu boli de inima sufera intai modificari la nivelul creierului (studiu)

01:06, 31.03.2024 - O noua analiza la care au participat peste 13.000 de persoane a relevat ca modificarile vaselor de sange din creier, care pot creste riscul de accident vascular cerebral (AVC) si dementa, sunt frecvente la persoanele cu o serie de afectiuni cardiace, indiferent daca au suferit sau nu un AVC.  O…

Consumul de alcool crește riscul de boli de inima, mai ales in cazul femeilor

20:10, 29.03.2024 - Noi date sugereaza ca un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inima. Acest lucru pare sa fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifica anuala a Colegiului American de Cardiologie.

STUDIU alarmant: Bauturile dietetice cresc riscul de fibrilație atriala - Ce recomanda experții

06:05, 20.03.2024 - Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN. Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri…

O varianta celebra de intermitent fasting da probleme cu inima - Riscul de deces e uriaș!

03:45, 20.03.2024 - Un nou studiu sugereaza ca o dieta populara printre celebritați precum Jennifer Aniston, Heidi Klum și Jennifer Lopez, cunoscuta ca post intermitent, ar putea fi legata de un risc crescut de deces din cauza bolilor de inima. Dieta a fost ținuta de mai multe vedeteDieta 16:8 presupune post…

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.

Legatura dintre decalajul cronic de fus orar și riscul de cancer hepatic (studiu)

07:30, 12.02.2024 - Atunci cand sunt intrebati ce ar putea cauza cancerul, oamenii se gandesc cel mai probabil la substante chimice, cum ar fi tutunul, sau la radiatiile razelor ultraviolete ale soarelui, dar, probabil, decalajul orar cronic nu le vine in minte. Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic,…


Ce parere ai despre aceasta stire?