Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Stresul acut poate creşte cu 36% riscul de apariţie a 41 de afecţiuni autoimune (studiu)

Publicat:

Evenimentele traumatice sau stresul intens pot creste riscul de a dezvolta boli autoimune, sugereaza un studiu publicat recent, citat de UPI. In urma comparatiei dintre un grup de peste 106.000 persoane diagnosticate cu tulburare acuta de stres si un alt grup alcatuit din peste un milion de indivizi care nu sufereau de aceasta problema, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca stresul este asociat cu un risc cu 36% mai mare de aparitie a 41 de afectiuni autoimune, precum artrita reumatoida, psoriazisul, boala Crohn sau boala celiaca. ''Pacientii care sufera de reactii emotionale acute…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Pacienții cu „boli obișnuite” vor plati impozitul de 10% pe concediile medicale. „Taxa pe boala”, eliminata doar pentru pacienții cu afecțiuni grave.

18:35, 09.04.2024 - Impozitul pe concediile medicale a fost eliminat pentru pacienții cu boli grave. In schimb, potrivit ordonanței adoptate de Guvern, pacienții cu „boli obișnuite” vor fi taxați in continuare cu 10% pe concediile medicale.

Guvernul a eliminat „taxa pe boala” și pentru cei cu boli grave. Cine e scutit de plata contributiei sociale pentru concediile medicale

17:11, 09.04.2024 - Guvernul a adoptat, marti, ordonanta de urgenta care elimina așa-numita „taxa pe boala” pentru mai multe categorii de persoane aflate in concendiu medical. Astfel, actul normativ prevede ca mamele cu copii bolnavi sau cele aflate in situatii de risc maternal, gravidele, cele aflate in concedii de maternitate,…

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Cum au ajuns romanii mari consumatori de fast-food. Nutriționist: „Crește riscul de apariție a obezitații”

06:05, 28.03.2024 - Produsele de tip fast-food au devenit, in ultimii ani, o adevarata moda in randul romanilor. Astfel, foarte multe persoane apeleaza la acest timp de alimentație care, cu timpul, poate avea efecte negative asupra organismului.

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

STUDIU alarmant: Bauturile dietetice cresc riscul de fibrilație atriala - Ce recomanda experții

06:05, 20.03.2024 - Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN. Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?