Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Știrile false și impactul lor asupra oamenilor. Dezbatere inițiată de organizația civică „Forum Apulum”.

Publicat:

Știrile false și impactul lor asupra oamenilor. Aceasta a fost tema unei dezbateri organizata in 22 aprilie 2017, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din , de noua organizație civica „Forum Apulum”. Discuțiile au vizat, in principal, termenul „fake news”, nou intrat in teoriile comunicarii de masa și care a devenit o provocare pentru furnizorii de informații corecte din intreaga lume. Dezbaterea a fost moderata de și s-a purtat in jurul noțiunilor de manipulare, propaganda, informație, post-adevar (post-truth). Rezultatul a fost o propunere inedita: realizarea unui ghid…

Citeste articolul mai departe pe proalba.ro…  

Sursa articol: proalba.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce spune Daniel Breaz despre continuitea sa ca și rector al Universitații „1 Decembrie 1918”: „In primul meu mandat am pornit cu o mare ambiție, sa aducem studenți internaționali”

20:55, 25.04.2024 - Ce spune Daniel Breaz despre continuitea sa ca și rector al Universitații „1 Decembrie 1918”: „In primul meu mandat am pornit cu o mare ambiție, sa aducem studenți internaționali” Ce spune Daniel Breaz despre continuitea sa ca și rector al Universitații „1 Decembrie 1918”: „In primul meu mandat am pornit…

Profesorii de la Centrul Județean de Excelența Alba au participat la o noua conferința regionala din programul „Școala increderii”

09:05, 25.03.2024 - In acest week-end, la Cluj Napoca, s-a desfașurat o noua Conferința Regionala a Increderii, eveniment important din cadrul programului „Școala increderii”, program susținut de Wellbeing Institute și Transylvania College și care urmarește transformarea culturii organizaționale a școlilor din Romania,…

Nicolae Manolescu a murit. Lumea culturala romaneasca, in doliu. Mesaje de omagiu: A plecat dintre noi cel mai mare critic literar

21:00, 23.03.2024 - Nicolae Manolescu a murit. Lumea culturala romaneasca, in doliu. Mesaje de omagiu: A plecat dintre noi cel mai mare critic literar Nicolae Manolescu a murit la varsta de 84 de ani. Președinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, Nicolae Manolescu se afla internat in stare grava la Spitalul Elias, dupa…

Halep, o „trișoare“? Raspunsul detașat de factorul emoțional lamurește dezbaterea momentului

07:15, 21.03.2024 - Revenirea Simonei pe teren, dupa suspendarea pentru dopaj, a dat naștere la un scandal, constanțeanca fiind atacata de Caroline Wozniacki. Pornind de la declarațiile danezei, „Adevarul“ ofera raspunsul la intrebarea de mai sus.

Intalnire la școala din Meteș, in cadrul proiectului „Partenerul tau profesional”

12:45, 15.03.2024 - In data de 13 martie 2024, Școala Gimnaziala Meteș-sediul central, a fost gazda unei intalniri a parinților, elevilor și comunitații locale cu grupul de lucru din cadrul proiectului „Partenerul tau profesional”. Scopul acestei intalnirii a fost promovarea in cadrul comunitații a invațamantului profesional…

Creștere alarmanta a obezitații infantile

13:20, 06.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații atrage atenția ca, pana in 2035, doi din cinci copii vor fi supraponderali sau obezi. In Romania, aproape 40% dintre copii au probleme cu greutatea.    In contextul Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Obezitații, marcata anual pe 4 martie, a fost lansata Campania „Controleaza…

Pericolul „Deepfake” » Versiuni false ale lui Țiriac și Gigi Becali te „invața” cum sa te imbogațești: „Investiția minima, 1.100 de lei romanești”

12:55, 13.02.2024 - Fenomenul deepfake prinde avant in Romania, in timp ce o lege impotriva acestui tip de conținut este dezbatuta in Parlament. Inclusiv versiuni virtuale ale unor oameni importanți din sport, precum Ion Țiriac și Gigi Becali, au fost utilizate pentru a pacali publicul. Fenomenul deepfake a luat amploare…

PODCAST Jurnalism Iași – Cultura digitalizarii unui muzeu

09:06, 06.02.2024 - Fenomenul digitalizarii muzeelor prinde astazi din ce in ce mai multa amploare și se dovedește a fi de un real folos patrimoniului pe care il conserva pentru generațiile urmatoare. Tocmai de aceea, in episodul de podcast de astazi, am ales sa vorbim cu Victor Munteanu despre ce beneficii și dezavantaje…


Ce parere ai despre aceasta stire?