Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Știința a reușit să explice sensul celor mai frecvente coșmaruri

Publicat:

Visele au legatura cu probleme sau evenimente prin care fiecare persoana trece in viața reala, potrivit lui , director in cadrul de din Mannheim, Germania.

Deși este dificil de generalizat atunci cand vine vorba de coșmaruri (oamenii de știința nici macar nu sunt siguri de ce visam), exista teme intalnite frecvent ce ne pot ajuta sa ințelegem mai bine ce incearca sa exprime creierul nostru, adauga Schredl, scrie incredibilia.ro.

Intr-un studiu complex, Schredl și colegii sai au analizat peste 1.200 de coșmaruri, iar apoi le-au imparțit…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au reușit sa produca „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

21:01, 30.04.2024 - O echipa internationala de oameni de stiinta a reusit sa conceapa un material biodegradabil compus din bacterii cu capacitatea de a se descompune la sfarsitul duratei sale de viata utila, aducand, astfel, o raza de speranta in fata uneia dintre cele mai grave probleme de mediu, poluarea cu plastic.

Doua trenuri s-au ciocnit in Germania. Sute de pasageri au fost evacuați

18:45, 16.04.2024 - Trenul ICE 614 de la Munchen la Hamburg a deraiat, marți, in gara Worms din landul Renania-Palatinat, Germania, dupa ce a fost lovit de un tren regional, informeaza cotidianul german Bild. „Un vagon a sarit de pe șine”, a transmis, la scurt timp dupa incident, purtatoare de cuvant a Deutsche Bahn.In…

Mercedes-Benz: 130 de ani de la debutul primei mașini de serie din lume

19:10, 05.04.2024 - In urma cu 130 de ani a fost lansata prima mașina care avea sa fie produsa in serie. Aceasta era Benz Motor-Velocipede, un model care a fost produs intre 1894 și 1902. Pentru a marca cei 130 de ani de la momentul lansarii, Mercedes-Benz a restaurat recent un exemplar original și a fost condus in jurul…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

AI carte, ai parte! Care era semnificația inițiala a expresiei? Nicio legatura cu știința de carte

16:21, 08.03.2024 - Definițiile moderne ale expresie indica sensul generic "daca ai (știința de) carte, ai parte (reușești mai ușor in viața).".Reputatul lingvist Stelian Dumistracel a dezvaluit insa faptul ca sensul inițial era cu totul altul, iar zicala a avut parte de o evoluție semantica: de la ???????? ????????????????????…

O țara a legalizat consumul de canabis! Se pot forma "cluburi" care sa cultive colectiv planta pentru consum propriu

18:50, 23.02.2024 - "Eu insumi multi ani la rand am fost impotriva, dar Stiinta este cea care acum spune ca trebuie urmat acest drum", a sustinut in pledoaria sa in favoarea legalizarii acestui drog ministrul sanatatii, social-democratul Karl Lauterbach. Prin legalizarea consumului de canabis, mai crede acelasi ministru,…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…


Ce parere ai despre aceasta stire?