Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ştiinţa a confirmat! Zahărul modifică structura creierului în doar 12 zile

Publicat:

Zaharul poate modifica structura creierului in doar 12 zile, provocand dependenta similar drogurilor, arata un studiu realizat de cercetatorii danezi.Mai precis, zaharul duce la modificarea structurii circuitului din creier asociat cu procesarea recompenselor.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Competitia de comunicare pentru tineri cercetatori, Games of Science 2024, la Universitatea Ovidius din Constanta

16:50, 04.04.2024 - La Universitatea Ovidius din Constanta UOC are loc, in perioada 4 5 aprilie 2024, competitia "Games of Science", care promoveaza stiinta pe intelesul tuturor si care ofera acces tinerilor cercetatori la training uri de comunicare publica si la o comunitate de oameni de stiinta si sustinatori ai stiintei…

Alimentul care te imbatranește inainte de vreme. Trebuie sa renunți la el urgent

16:15, 31.03.2024 - Zaharul duce la o imbatranire mai rapida, similara cu cea determinata de fumat, arata cercetari recente. In afara de faptul ca favorizeaza ingrasarea si aparitia diabetului tip 2, și strica dinții, zaharul ar putea avea si alte efecte nocive: se crede ca ele accelereaza ritmul imbatranirii celulare.Schimbarile…

O specie de urși panda alb-maro traiește in munții Chinei. Cum au aparut, potrivit oamenilor de știința

10:40, 25.03.2024 - Panda uriaș este, fara indoiala, una dintre cele mai recunoscute și adorate specii din lume datorita colorației sale distinctive alb-negru. Cu toate acestea, exista o mana de panda uriași care nu sunt de culoare alb-negru.

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

De la lucratori de birou și casierițe la oameni de știința și asistente medicale: Deși slab reprezentate in funcții de conducere, femeile din Europa au dominat mai multe meserii in 2023

08:25, 07.03.2024 - Cele mai multe slujbe de birou și in industria ospitaliații in UE au fost ocupate de femei in 2023. Deși raman slab reprezentate in funcții de conducere, femeile nu au fost totuși limitate doar la posturi de secretare, vanzatoare la magazin și menajere, ci au reprezentant și o majoritate dintre oamenii…

Explicație științifica! Motivul pentru care poftim zahar, sare și carbohidrați

20:06, 28.02.2024 - Explicație științifica! Motivul pentru care poftim zahar, sare și carbohidrați Știința explica de ce poftele ne saboteaza planurile de a manca. Tanjim, cand incercam sa ne imbunatațim dieta, dupa zahar, sare și carbohidrați din patru motive comune, scrie Mediafax.Sunt patru motive comuneExista…

Obiecte din metal meteoritic, descoperite intr-o ascunzatoare de comori antice 

04:25, 27.02.2024 - Oamenii de știința spanioli au ajuns la concluzia ca fierarii și bijutierii antici ar fi putut folosi metale de origine extraterestra pentru a crea bijuterii. Oamenii de știința au gasit printre comorile de la Villena (o ascunzatoare de 66 de obiecte, in mare parte din aur) articole care nu erau fabricate…

Oamenii de știința din Japonia au realizat un experiment și au dezvaluit cum sa devii mai deștept in 3 minute

05:11, 18.02.2024 - Un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tsukuba din Japonia face lumina in ceea ce privește relația dintre muzica și activitatea de mișcare și funcția creierului. Rezultatele, publicate in revista IBRO Neuroscience, indica faptul ca doar citeva minute de dans pe muzica ritmata pot imbunatați…


Ce parere ai despre aceasta stire?