Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

”Somodi”, cozonacul de la Rimetea, gătit de sărbători de gospodinele maghiare. Rețetă de sute de ani, unică în România

Publicat:

Somodi”, cozonacul de la Rimetea, gatit de sarbatori de gospodinele maghiare. Rețeta de sute de ani, unica in (județul Alba) este singura localitate din tara unde se prepara, cu prilejul sarbatorilor religioase, cozonaculSomodi“. Veche de peste trei sute de ani, reteta presupune faptul ca in loc de nuca sau cacao, in cozonac se pune scortisoara. Reteta este transmisa din generatie in generatie si este pastrata cu sfintenie de localnici. Rimetea (atestata […] Citește ”Somodi”, cozonacul de la Rimetea, gatit de sarbatori de gospodinele maghiare. Rețeta de sute de ani, unica in…

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Negresa, reteta veche. Asa se facea in anii ’70, ingredientul secret care o facea pufoasa si ii dadea un gust de neuitat

10:25, 22.04.2024 - Negresa dupa rețeta veche a bunicilor! Acest desert este adorat de toata lumea, mai ales ca se prepara rapid și aveți nevoie de doar cateva ingrediente. Totuși, pentru ca negresa sa iasa pufoasa și cu un gust delicios, trebuie sa țineți cont de anumite trucuri pentru prepararea ei. Ingredientul secrete…

Cozonac de Paște, rețeta preferata a lui Arsenie Boca

18:10, 10.04.2024 - Cozonacul este nelipsit de pe masa de Paște, iar rețeta preferata de Arsenie Boca era facuta la manastire de fiecare sarbatoare. Tradiția spune ca in Joia Mare se pun cozonacii la dospit și tot in aceasta zi se vopsesc ouale. Daca vrei sa faci cozonac de Paște dupa rețeta preferata a lui Arenei Boca,…

Cozonac mare și pufos dupa o rețeta veche de 170 de ani. Marii bucatari nu uitau niciodata de acest ingredient secret

10:50, 07.04.2024 - Dupa cum bine știe toata lumea, atat de Paște, cat și de Craciun, bunicile se grabeau sa faca cel puțin un cozonac mare și pufos, dar cum ar fi sa faci unul dupa o rețeta veche de 170 de ani, la care marii bucatari nu uitau niciodata de ingredientul secret? Cozonacul, nelipsita tradiție de Paște […]…

Rețeta ardeilor umpluți de post de la Manastirea Prislop. Cum sa iasa savuroși

13:25, 05.04.2024 - In aceasta perioada, creștinii ortodocși țin postul Paștelui. Aceștia se pregatesc de invierea Domnului atat cu sufletul, cat și cu trupul. Gospodinele pot pregati bucate delicioase chiar și in post.

Dezlegare la pește: Rețete gustoase, ușor de gatit. Postul Paștelui 2024, mai aspru decat cel al Craciunului

21:10, 24.03.2024 - Dezlegare la pește: Rețete gustoase, ușor de gatit. Postul Paștelui 2024, mai aspru decat cel al Craciunului Dezlegare la pește: Rețete gustoase, ușor de gatit. Postul Paștelui 2024 cuprinde și doua zile de dezlegare la pește. Spre deosebire de Postul Craciunului care este mai permisiv din punct de…

Rețeta delicioasa de cheesecake pe care Carmen Bruma o prepara des. E foarte simplu de gatit

13:01, 03.03.2024 - Carmen Bruma are un stil de viața sanatos și echilibrat și reușește sa se mențina intr-o forma de invidiat. Vedeta recunoaște ca este mare iubitoare de dulciuri. Rețeta delicioasa de cheesecake pe care iubita lui Mircea Badea o prepara des. E foarte simplu de gatit.

Ce venituri trebuie sa raporteze persoanele fizice, in 2024. Declarația unica 212. Ghid ANAF

16:00, 20.02.2024 - Ce venituri trebuie sa raporteze persoanele fizice, in 2024. Declarația unica 212. Ghid ANAF Persoanele fizice au obligația sa repuna Formularul 212 daca au avut venituri extrasalariale in anul 2023 și estimate pentru 2024. ANAF a publicat un nou formular și sunt și schimbari legislative, relateaza…

Tarta cu lamaie si bezea

00:30, 09.02.2024 - Aluat tarta (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. faina 40 gr. zahar pudra 10 gr. pudra de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grasime 25 gr. ou Se taie untul rece in cuburi mici si se amesteca cu restul ingredientelor. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa…


Ce parere ai despre aceasta stire?