Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Șoferii nu mai au voie să pună mâna pe telefonul mobil când se află la volan

Publicat:

 Legislația rutiera, cel puțin pe segmentul folosirii telefonul mobil in timpul șofatului sau al nerespectarii culorii semaforului, devine mai aspra ca niciodata. Daca pana acum erau amendați șoferii prinși de polițiști ca vorbesc la telefon sau filmeaza cu camera telefonului in timp ce conduc, odata cu adoptarea acestei noi Hotarari de guvern, șoferii nu mai au voie, practice, sa atinga telefonul, indiferent de motiv, atunci cand se afla la volan in trafic. Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicata in din 3…

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cerințe noi pentru șoferii care conduc mașini cu volan pe dreapta

15:20, 02.04.2024 - Pentru a putea circula pe drumurile din Republica Moldova, posesorii de asemenea vehicule vor trebui sa se asigure ca respecta inca citeva cerințe tehnice. Excepție vor reprezenta vehiculele cu volan pe dreapta aflate in trafic internațional. Cel puțin asta prevede un proiect de modificare a Regulamentului…

Cat este amenda pentru vorbitul la telefon la volan. In ce condiții pot ramane șoferii fara permis

10:20, 25.03.2024 - Cat este amenda pentru vorbitul la telefon la volan. In ce condiții pot ramane șoferii fara permis Șoferii care vorbesc la telefonul mobil fara sa foloseasca un hands-free, in timp ce conduc mașina, risca sa fie amendați și chiar pot ramane fara permis de conducere, in anumite situații. Legea rutiera…

APROAPE DE REALITATE – Șoferii de mașini vor putea conduce și motociclete

19:06, 21.03.2024 - Proiectul de lege care va permite șoferilor de mașini sa conduca și motociclete trebuie promulgat de președinte și apoi publicat in Monitorul Oficial pentru a se putea aplica. Recent Curtea Constituționala a respins obiecția de neconstituționalitate, proiectul de lege privind completarea Codului Rutier…

Lege in Monitorul Oficial : CNAIR și administratorii drumurilor sunt obligați sa aplice marcaje rutiere rezonatoare la intrarea in localitați, la trecerile de pietoni și de cale ferata

14:45, 20.03.2024 - Compania de Drumuri, consiliile județene și primariile care administreaza infrastructura rutiera sunt obligate sa aplice marcaje rezonatoare la intrarile in localitați, la trecerile de pietoni și la trecerile de cale ferata, potrivit unei Legi care a fost publicata marți, 19 martie 2024 in Monitorul…

AMENZI NOI Noile amenzI pentru șoferii prinși la volan cu telefonul mobil: Ce trebuie sa știi?

07:55, 19.03.2024 - In Romania, utilizarea telefonului mobil in timpul condusului poate atrage amenzi de pana la 1.320 de lei și suspendarea permisului, incurajandu-se folosirea dispozitivelor hands-free pentru siguranța rutiera. The post AMENZI NOI Noile amenzI pentru șoferii prinși la volan cu telefonul mobil: Ce trebuie…

Posesorii de motociclete și mopede pot rasufla ușurați: Obligațiile de care au scapat, conform deciziei luate de Camera Deputaților

18:10, 11.03.2024 - Proiectul de lege completeaza in acest sens articolul 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, stabilind exceptarea posesorilor de permis pentru categoriile AM, A1, A2 si A de la obligatia de a detine asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor si extinctor."Pentru a fi…

S-a adoptat OUG privind organizarea simultana a alegerilor

21:15, 08.03.2024 - Guvernul a adoptat OUG privind organizarea simultana a alegerilor europarlamentare si locale, pe 9 iunie. Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Guvernului, a anunțat ca in ședința extraordinara de vineri a Executivului a fost adoptata ordonanța de urgența care inițiaza procesul de organizare simultana…

Cum sa verifici online cate puncte de penalizare ai acumulat și tot istoricul rutier

22:36, 26.02.2024 - Legislația rutiera din țara noastra prevede explicit ca toți conducatorii auto au dreptul de a cunoaște istoricul sancțiunilor rutiere, iar aceasta posibilitate a devenit realitate cu instrumentele moderne de comunicare și tehnologie.Metoda tradiționala de a afla cate puncte de penalizare ai acumulat…


Ce parere ai despre aceasta stire?