Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SEMNAL! "Boala adulţilor tineri", din ce în ce mai răspândită în Romania. Simptome pe care le ignorăm

Publicat:

In ultimul deceniu, ca urmare a stilului de viata dezechilibrat, numarul bolilor inflamatorii intestinale a crescut de 10 ori, in special la copii, adolescenti si adulti tineri, atrag atentia medicii

Bolile inflamatorii intestinale (BII), din care fac parte si rectocolita ulcero-hemoragica (), sunt afectiuni inflamatorii cronice ale tubului digestiv.

, sunt aproximativ 10.000 de pacienti diagnosticati cu sau , dintre care peste 1.500 sunt inregistrati in . Aproximativ 3 milioane de persoane…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Cel mai tanar consumator de droguri din Romania are varsta de doar 8 ani. Dezvaluiri cutremuratoare facute de Ministrul Justiției

10:01, 11.05.2024 -  ”Fenomenul drogurilor n-a fost tratat intotdeauna foarte pragmatic de statul roman. Haideti sa spun ca n-am fost extrem de realisti atunci cand ne-am raportat la o vulnerabilitate extrem de serioasa. Am vazut cifrele pe care le-ati prezentat, sunt absolut convinsa ca dinamica trebuie sa ne puna in…

Alerta medicala! A fost semnalata in Romania prezența țanțarului care transmite MALARIA

11:40, 25.04.2024 - Pe baza creșterii temperaturilor din Europa, speciile de țanțari care raspandesc boli „tropicale” ca malaria și febra dengue iși raspandesc tot mai mult teritoriul catre nord. In Romania este deja prezent un țanțar care ar putea raspandi malarie, iar Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor…

Ziua Pamantului – Omenirea produce anual peste 60 miliarde de kilograme de deseuri electrice – studiu

10:55, 22.04.2024 - „Daca intreaga cantitate de deseuri de echipamente electrice si electronice s-ar incarca in tiruri de 40 de tone, avand 25 metri lungime fiecare, sirul de tiruri necesare ar inconjura Pamantul la Ecuator”, arata Roxana Puia, marketing director al Asociatiei ENVIRON. Cresterea vertiginoasa a cantitatii…

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „La fabrica Ford din Romania se va produce curand primul autoturism electric!”

14:05, 19.03.2024 - Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat marti ca la fabrica Ford de la Craiova se va produce in curand primul autoturism electric. El a precizat ca in Romania au fost cumparate, in 2016, 39 de masini electrice, iar in 2023 numarul a crescut la peste 11.000 de autoturisme electrice. „In Romania,…

Turcan, despre pericolul extremismului, in Romania: Conflictul public intre PNL si PSD a condus la cresterea acestui curent

20:01, 15.03.2024 - "Cred ca trebuie sa admitem ca extremismul e real si e o problema. E o problema inclusiv pentru ca partidele establishmentului, asa ca noi, au crezut poate ca dezvoltarea constanta rezolva toate problemele pentru toata lumea. Ne-au sanctionat atacurile nefondate din spatiul public. Conflictul public…

Adevarul despre bolile rare la romani

20:16, 28.02.2024 - In Romania, in evidente se afla 8.000 de persoane cu boli rare, dar se estimeaza ca numarul acestora ar fi mult mai mare. Institutul National de Sanatate Publica, in colaborare cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii si cu asociatiile pacientilor cu boli rare, are in plan dezvoltarea…

Un ciudat scandal a izbucnit in Senatul SUA - Un funcționar este anchetat pentru calatorii frecvente in Ucraina

14:20, 26.02.2024 - Un angajat al Senatului SUA a predat neoficial Ucrainei echipamente de lunetiști. Acum, el este anchetat, noteaza The New York Times. Un angajat de rang inalt al Senatului SUA este investigat de Congres in legatura cu calatoriile sale frecvente in zonele de razboi din Ucraina și cu furnizarea, spune…

Care sunt bolile inflamatorii intestinale și cum se trateaza

08:55, 22.02.2024 - Stilul modern de viața ne poate imbolnavi. Lipsa mișcarii, o alimentație ultraprocesata sau stresul sunt factori favorizanți pentru bolile inflamatorii intestinale. Care sunt acestea, cat de grave sunt complicațiile și cum se realizeaza tratamentul, ne spune dr. Teodor Badescu, medic primar gastroenterologie.


Ce parere ai despre aceasta stire?