Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SĂRBĂTOARE în suflet de ROMÂN

Publicat:

  24 ianuarie 1859 - , cunoscuta ca ( fiind cea de la 1918), a avut loc la jumatatea secolului al XIX-lea și reprezinta unirea statelor : Moldova și Țara Romaneasca. Unirea este strans legata de personalitatea lui și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 in Moldova și la 24 ianuarie 1859 in Țara Romaneasca. Totuși, unirea a fost un proces complex, bazat pe puternica apropiere culturala și economica intre cele doua țari. ...

Citeste articolul mai departe pe sibiunews.net…  

Sursa articol: sibiunews.net


Stiri pe aceeasi tema

Calendarul zilei – 1 mai

00:06, 01.05.2024 - Creștinii ortodocși ii pomenesc pe Sfinții Proroc Ieremia, Mucenici Vata Persul, Filozoful, Sava, Eftimie, Ignatie, Acachie și Sava, iar credincioșii romano-catolici ii celebreaza pe Sfinții Iosif Muncitorul și Profet Ieremia. Ziua muncii 1821 – Turcii au patruns in Moldova, pe la Braila, si in Tara…

Aniversari romanesti. Regele Carol I – 185 ani de la nastere (I): Ionel I.C. Bratianu: intemeetor al Romaniei moderne, un adevarat Suveran constitutional fiindca era totdeodata si liberal si conservator

14:45, 23.04.2024 - Pomenirea, la date aniversare cel putin, si mai rotunde, a conducatorilor si personalitatilor Statului Roman ce dateaza din secolul al XIV lea, o data cu coagularea formatiunilor romanilor in Tara Romaneasca, in 1330, si Moldova, in 1359 ndash; voievozi domnitori, regi, presedinti, eroi luptatori militanti…

Regimentele granicerești romanești din Transilvania

06:15, 17.04.2024 - In 16 aprilie 1762 au fost inființate printr-un decret imperial, semnat de imparateasa Maria Terezia, regimentele granicerești romanești. Regimentul I a avut sediul la Orlat, iar Regimentul II la Nasaud. Incepea, pentru comunitațile romanești și secuiești militarizate din Transilvania, o perioada de…

Cum se facea școala acum doua secole. Rolul scaunului cu nisip din fața bancii: „Indrepteaza, primare!”

18:10, 06.04.2024 - Intr-o analiza a inceputurilor școlii romanești de stat, publicata in anul 1928 in revista „Viața Romaneasca”, pedagogul Ștefan Barsanescu prezenta procesul de formare a primelor generații de elevi pe actualul teritoriu al Romaniei.Studiul este dedicat primei școli primare romanești de stat din Moldova,…

Școala Gimnaziala ”Alexandru Ioan Cuza” a implinit 52 ani de la inființare

08:35, 21.03.2024 - Sarbatoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnaziala ”Alexandru Ioan Cuza” din Campina. In ziua in care se implineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de invațamant, conducerea acesteia a decis sa organizeze și o mica festivitate dedicata implinirii a 52 ani…

Conu Mihai nu a fost mason!

12:55, 17.03.2024 - „Chiar pentru cei care i-au fost apropiați, Sadoveanu-omul ramane un mister” – Aurel LEON  Francmasoneria a fost o societate universala secreta, in tainele careia au patruns, de-a lungul secolelor, mari personalitați politice și culturale ale lumii. Cei care cunosc istoria masoneriei sunt destul de…

Scandal la Zalau: statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajata?

21:30, 01.03.2024 - In orașul Zalau, un proiect de amploare a declanșat un adevarat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie dedicata lui Mihai Viteazul, un proiect evaluat la aproximativ un milion de euro. Viceprimarul Teodor Balajel a facut cunoscut ca statuia are deja autorizație de construcție…

Cantemir, domnitorul cu sange de tatar de pe tronul Moldovei

08:46, 19.02.2024 - Poate vi se pare uluitor, dar Dimitrie Cantemir, poate cel mai invațat domn din istoria Principatelor Romane (și ma refer aici la Moldova și Țara Romaneasca), are, fara dubii, obarșii tatarești. Numele insuși depune marturie in acest sens. Sa-l forfecam!


Ce parere ai despre aceasta stire?