Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

S-a creat primul ''embrion'' artificial de şoarece folosind celule stem

Publicat:

Echipa de cercetatori de la menționeaza in studiu ca deși embrionul artificial este foarte asemanator cu unul normal, este puțin probabil ca acesta sa se dezvolte ulterior intr-un fetus de șoarece.

Insa pentru scopuri științifice, oamenii de știința au reușit ca demonstreze modul in care embrionul artificial a urmat același tipar de dezvoltare ca unul normalcelulele stem organizandu-se singure intr-o maniera similara.

Magdalena Zernicka-Goetz, profesoara in cadrul departamentului de fiziologie, dezvoltare și neuroștiința din cadrul universitații amintite,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința vorbesc despre un mister uriaș: cineva sau ceva a intervenit in creația speciei umane, acum 2 milioane de ani

05:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Gladstone de Știința a Datelor și Biotehnologie din SUA au lansat un studiu amplu pentru a clarifica momentul in care specia umana s-a separat de evoluția animalelor, dezvoltand conștiința și luciditatea. Cine a influențat evoluția creierului uman acum 2 milioane de ani?

Litoralul, indoliat! Protest la Vama Veche fata de modul in care se desfasoara procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)

10:30, 03.05.2024 - Zeci de oameni au protestat, joi, pe drumul din Vama Veche spre statiunea 2 Mai, ca sa atraga vederea autoritatilor din mai multe puncte de vedere. Oamenii sunt nemultumiti de modul in care se desfasoara procesul lui Vlad Pascu, tanarul care a ucis, cu masina, doi tineri, dar sunt revoltati si ca nici…

Plaja unde oamenii gasesc mereu oase de om. De ce sunt atat de multe ramașițe umane ingropate pe aceeași coasta din sudul Țarii Galilor

07:05, 23.04.2024 - O plimbare relaxanta pe plaja este o experiența placuta pentru cei mai mulți dintre noi. Dar cum este cand, printre scoici și alge, dai și peste ramașițe umane antice? Și ce se intampla cand aceeași plaja este plina de astfel de descoperiri macabre?

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

16:15, 13.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Pas important in lupta impotriva HIV - S-a reușit sa eliminarea HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR

14:40, 20.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reușit sa elimine HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR. CRISPR acționeaza ca o "foarfeca moleculara" care taie ADN-ul virusului HIV, eliminand parțile "rele", potrivit news.ro Speranța este ca, in cele…


Ce parere ai despre aceasta stire?