Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 de metri

Publicat:

Risc de avalansa in , pe 29 decembrie 2017. Meteorologii anunta ca riscul producerii unor avalanse in zona inalta a este mare, deoarece stratul de zapada este instabil. , riscul producerii unor avalanse este insemnat. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, riscul producerii avalanselor in , la peste 1.800 de metri altitudine, este de patru – risc mare. ”, la altitudini de peste 1.800 de metri riscul este mare (4): La suprafata in primii 30-40 cm zapada are rezistenta scazuta, facand ca stratul sa…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Se mentine riscul insemnat de avalanse in Muntii Fagaras

08:05, 05.04.2024 - Meteorologii sibieni au anuntat azi ca se mentine riscul insemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanse in Muntii Fagaras, la peste 1.800 de metri altitudine, in zona Balea Lac, unde deja a avut loc o avalansa in ultimele 24 de ore, potrivit Buletinului nivometeorologic. Caldura din ultimele…

Avalansa la Balea Lac, cu risc mare de producere de noi fenomene similare. Șef Salvamont: Clasica de Balea a venit mai devreme

09:50, 04.04.2024 - "Clasica de Balea a venit mai repede. Temperaturile pozitive din ultima perioada au dus la aparitia mai multor avalanse. Recomandam prudenta in alegerea rutelor la altitudini de peste 1800 m", au transmis, joi, reprezentanții Salvamont Sibiu, intr-un mesaj pe Facebook.Seful Salvamont Sibiu, Dan Popescu,…

Meteorologii avertizeaza: Risc mare de avalansa si zapada de doi metri, la Balea Lac

20:21, 21.03.2024 - Joi, Administratia Nationala de Meteorologie a emis un buletin nivometeorologic cu privire la riscul mare de producere a unor avalanse mai ales in zonele montane unde stratul de zapada se apropie de doi metri inaltime.

Este risc mare de avalanșe, in Munții Fagaraș și Bucegi, la peste 1800 de metri altitudine.

00:10, 21.03.2024 - Pe crestele Munților Fagaraș sunt prezente cornișe și troiene mari de peste 2 metri in zonele adapostite. In interiorul stratului, sub crustele de gheața formate in zilele precedente, acoperite acum cu un strat subțire de zapada, se gasește un strat instabil, de pana la 60 cm, de zapada depusa in urma…

Risc mare de avalanse in muntii Fagaras si Bucegi. Zapada de doi metri la Balea Lac

22:30, 19.03.2024 - Meteorologii sibieni avertizeaza ca este risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanse, la peste 1.800 de metri altitudine in muntii Fagaras si Bucegi, informeaza Buletinul nivometeorologic transmis marti AGERPRES. Specialistii atrag atentia ca, atat in muntii Fagaras, cat si in…

Avalanșa puternica la Balea Lac. Corturile unor turiști, ingropate in zapada

13:15, 15.02.2024 - O avalansa de mari dimensiuni s-a produs in zona turistica Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine in Muntii Fagaras, a anunțat Salvamont Sibiu. Doua corturi ale unor turisti au fost ingropate in zapada, insa nu exista victime. La momentul declansarii avalansei, nu era nimeni in corturi, turiștii…

Avertisment pentru turiști! Risc mare de avalanșa la munte. In unele zone este 4 - aproape nivelul maxim

12:00, 09.02.2024 - Meteorologii anunta risc mare de avalansa, la altitudini de peste 1800 de metri, in Muntii Tarcu-Godeanu. In celelalte masive muntoase riscul de avalansa este insemnat, fiind cotat cu 3 pe o scara de la 1 la 5.Potrivit buletinului nivometeorologic publicat de Administratia Nationala de Meteorologie,…

Risc mare de producere a unor avalanse, in Muntii Parang-Sureanu si Tarcu-Godeanu, la altitudini mari/ Risc insemnat, in alte masive

11:00, 06.02.2024 - Salvamontisii atrag atentia ca din datele transmise de meteorologi reiese ca riscul de producere a unor avalansse este mare in Muntii Parang-Sureanu si Tarcu-Godeanu, la altitudini mari, in timp ce sub 1.800 de metri riscul este insemnat. Avertizari similare vizeaza Muntii Fagaras, Muntii Rodnei, Calimani-Bistritei…


Ce parere ai despre aceasta stire?