REŢETA ZILEI: Friptură de vită fragedă şi aromată la cuptor
Publicat:Ingrediente
900 g carne de vita, taiata cubulețe
1-2 legaturi, patrunjel proaspat tocat
60 ml ulei
60 ml apa
1 lingurița oregano
2 linguri zeama de lamaie
2 caței de usturoi, pisați
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci foarte bine toate ingredientele, cu excepția carnii, intr-un bol. Transferi compoziția intr-o punga mare, resigilabila. Adaugi carnea și o lași la marinat, la rece, 1 ora. Preincalzești cuptorul la 200 °C.
Tapetezi o tava cu hartie de copt și pui deasupra ei un gratar din cuptor. Il ungi cu puțin…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Cea mai buna friptura de curcan la cuptor. Secretul ca sa iasa frageda și gustoasa, se topește-n gura
15:10, 14.05.2024 - Daca vrei sa faci cea mai buna friptura de curcan la cuptor, iata cele mai utile trucuri. Cum se pregatește corect carnea, ca sa iasa frageda și gustoasa. Doar daca ții cont de aceste secrete, se va topi in gura la propriu. Trucuri pentru carnea de curcan Carnea de curcan, mai ales atunci cand provine…
Rețeta din Imperiul Roman: Friptura de miel sau de ied cu lapte și miere
10:05, 02.05.2024 - O rețeta de friptura de miel sau de ied, care poate fi incercata cu ocazia sarbatorilor pascale, a ajuns la noi tocmai din antichitate. Aceasta provine din „Apicius”, o carte de bucate romana despre care se crede ca a fost compilata in secolul I d.Hr, potrivit British Museum. Rețeta este una dintre…
Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusa chiar de un fost gratargiu:"Este cel mai important secret"
12:36, 29.04.2024 - "Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina…
Reteta originala de mici de la Cocosatu’ - Care este ingredientul secret
13:11, 27.04.2024 - Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de vita, piper macinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub forma de stele), bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, ulei, usturoi.Mod de preparareDaca vreti ca micii sa va…
Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusa chiar de un fost gratargiu:"Este cel mai important secret"
11:30, 27.04.2024 - "Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina…
Drobul, o delicatesa nelipsita de pe masa de Paște. Ce sa pui in compoziție, ca sa nu se sfarame: secretul gospodinelor desavarșite
08:36, 19.04.2024 - Ce sa pui in drob ca sa nu se mai sfarame! Ingrediente: maruntaie de miel (ficat, plamani, inima si rinichi), 1 prapur de miel, ½ kg ficat de pui, ½ kg carne macra de pui sau de vita, 3 legaturi ceapa verde, 3 legaturi marar, 3 legaturi patrunjel, 4-5 oua , 2 legaturi usturoi, 2-3 oua fierte tari, 1…
Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!
07:20, 07.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…
Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas
13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…