Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Restricţiile din pandemie ajută mediul. Emisiile de dioxid de carbon, mai mici decât în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Publicat:

Masurile impuse de guvernele nationale pentru a limita primul val al pandemiei de COVID-19, care au vizat inchiderea granitelor, izolarea populatiei la domiciliu si restrictii vizand deplasarile, au determinat o scadere drastica (1,6 miliarde de tone) a emisiilor de CO2 asociate transportului, aviatiei si energiei in perioada ianuarie-iunie in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2019, potrivit acestui studiu, ce a fost publicat in revista .

Bazandu-se pe cifre legate de productia electrica, traficul de vehicule din peste 400 de orase ale lumii, numarul curselor…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

CEDO condamna Elveția pentru lipsa masurilor climatice

09:50, 10.04.2024 - Elvetia a fost condamnata la CEDO pentru lipsa masurilor climatice. Lipsa masurilor impotriva schimbarilor climatice au dus la condamnarea Elveției la CEDO, intr-o premiera a justiției europene. Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marți in favoarea unui grup de femei elvetiene in varsta.…

CEDO condamna Elveția pentru lipsa masurilor climatice

17:30, 09.04.2024 - Elvetia a fost condamnata la CEDO pentru lipsa masurilor climatice. Lipsa masurilor impotriva schimbarilor climatice au dus la condamnarea Elveției la CEDO, intr-o premiera a justiției europene. Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marți in favoarea unui grup de femei elvetiene in varsta.…

Shell si-a revizuit in scadere obiectivul de reducere a emisiilor de carbon pana in 2030

07:55, 15.03.2024 - Revizuirea Shell urmeaza unei masuri similare a rivalului BP, de anul trecut, deoarece multe guverne din intreaga lume au incetinit implementarea politicilor climatice si au amanat obiectivele pe fondul cresterii costurilor energiei si al preocuparilor legate de aprovizionare. De asemenea, companiile…

Europa nu este pregatita sa faca fața efectelor schimbarilor climatice care vor provoca pagube catastrofale, arata primul raport privind situația din UE. Care sunt „punctele fierbinți” de pe harta blocului comunitar

21:05, 11.03.2024 - Acționați acum sau schimbarile climatice vor provoca pagube catastrofale in Europa, ii avertizeaza oamenii de știința pe liderii europeni in primul raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) privind riscurile climatice cu care se confrunta blocul comunitar, relateaza publicația Politico, care prezinta…

Emisiile globale de CO2 legate de energie au atins un nivel record in 2023

17:40, 01.03.2024 - Emisiile globale de CO2 legate de energie au crescut cu 1,1% in 2023, ajungand la un nivel record, in special din cauza producției hidroelectrice scazute cauzate de seceta și a creșterii din China, a anunțat vineri Agenția Internaționala pentru Energie (AIE), citata de  Le Figaro . Aceste emisii energetice,…

Șase intrebari și raspunsuri despre depașirea limitei de incalzire de 1,5 grade Celsius. Cat de cald va fi?

12:05, 19.02.2024 - Temperatura medie la nivel mondial a crescut cu peste 1,5 grade Celsius pentru 12 luni consecutiv pentru prima data in istorie, potrivit datelor programului Copernicus de observare a Pamantului al UE, program care In orice conversație despre schimbarile climatice apare acest element, 1,5 grade Celsius.…

Pragul-cheie de incalzire de 1,5 grade peste nivelul preindustrial, depașit, in premiera, pe parcursul unui an intreg. Ianuarie 2024, cea mai calduroasa luna din istorie

12:05, 08.02.2024 - Lumea a inregistrat o perioada de 12 luni in care a fost depașita limita de incalzire de 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial, anunța Serviciului Copernicus al UE privind schimbarile climatice, relateaza BBC și Reuters.In perioada februarie 2023 - ianuarie 2024, incalzirea a atins 1,52 grade…


Ce parere ai despre aceasta stire?