Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Procesele de învăţare dificile stimulează creierul bătrânilor

Publicat:

Persoanele in varsta asimileaza mai bine informatiile noi daca le invata mai degraba printr-o metoda "dura" (incercare/eroare) decat printr-o metoda "usoara" (intrebare urmata de raspunsul corect), potrivit unui studiu canadian publicat miercuri in revista Psychology and Aging.

Specialistii de la Institutul de cercetari Rotman, de la centrul Baycrest despre conditia mintala a persoanelor in varsta, afiliat Universitatii din Toronto, au demonstrat pentru prima data faptul ca persoanele in varsta - mai precis creierul acestora - invata mai usor…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Regula celor 10 secunde iți arata cat vei trai

15:06, 22.05.2024 - Regula celor 10 secunde Traiești mai mult daca reușești sa faci un exercițiu simplu: stai 10 secunde intr-un picior, in echilibru. Cei care reușesc sa faca asta vor avea o durata de viața mai lunga.  Se pare ca echilibrul este foarte important in evaluarea starii de sanatate. Deși nu este inclus in…

Ramenul și carnații coreeni și-au gasit concurența serioasa! Produsul care se vinde zilele astea ca paina calda in magazine și chiar la automate: achiziție halucinanta

11:15, 09.05.2024 - Cel mai mare lant de magazine de proximitate din tara, CU, a colaborat cu Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) pentru a oferi clientilor ineditul produs, relateaza CNBC, citat de News.ro.O varietate de lingouri de aur de dimensiunea unei unghii, cu o greutate cuprinsa intre 0,1 grame…

Cel mai mult migreaza din Moldova persoanele de la 25 la 34 de ani, analiza

08:21, 07.05.2024 - Grupul de varsta care cel mai mult migreaza in ultima perioada este de la 25 la 34 de ani. Republica Moldova are oameni in varsta apta de munca, doar ca aceștia nu se afla in țara. Dintre cei aflați acum in țara, intr-un viitor apropiat, mai mult de jumatate vor fi peste hotare. Sunt declarații facute…

Cei mai multi romani sunt pesimisti privind viitorul tarii

00:55, 23.04.2024 - • A crescut, totuși, numarul celor care cred ca lucrurile se indreapta intr-o direcție buna Puțin peste 30% dintre romani cred ca in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie buna, procentul fiind in crestere fata de acum 10 ani, dar si fata de acum o luna, conform unui sondaj realizat de INSCOP…

Sondaj INSCOP pentru News.ro – Doar 30,8% dintre romani cred ca in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie buna, in timp ce 62,5% sunt pesimisti in legatura cu viitorul tarii / Care sunt principalele surse de ingrijorare ale romanilor

09:00, 22.04.2024 - Directia tarii 30,8% dintre romani cred ca Romania se indreapta intr-o directie buna (fata de 25,5% in martie si 24,8% in ianuarie), in timp ce 62,5% sunt pesimisti in legatura cu viitorul tarii (fata de 70,6% in martie si 69,7% in ianuarie). 6,7% reprezinta ponderea non-raspunsurilor (comparativ cu…

Angajații din industria infrumusețarii și cosmeticii, atenționați de ANAF

13:05, 19.04.2024 - Persoanele fizice care obțin venituri din activitați de infrumusețare sau intreținere corporala au un nou ghid dupa care trebuie sa iși plateasca darile la stat. Specialiștii ANAF au lansat un nou set de informații pe care cei vizați din industria beauty trebuie sa il consulte.

OMS: Peste un miliard de persoane sufera de obezitate

23:40, 03.03.2024 - ”Obezitatea este o problema a omenirii”, estimarile Organizației Mondiale a Sanatații indicand ca, in prezent, peste un miliard de persoane sufera de aceasta boala. „In trecut, ne gandeam la obezitate ca la o problema a celor bogati. Obezitatea este o problema a omenirii”, a spus Francesco Branca, director…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…


Ce parere ai despre aceasta stire?