Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Preţ-record al energiei pe bursă, pe fondul caniculei şi al închiderii unui reactor de la Cernavodă

Publicat:

Pretul energiei pe Piata pentru cu livrare vineri are o medie-record de 645 de lei pe MWh, potrivit datelor operatorului bursier OPCOM. Totodata, pretul maxim orar este de 885,7 lei pe MW, de asemenea unul istoric, intre orele 20:00 si 21:00. Aceasta pe fondul temperaturilor extrem de ridicate din aceste zile, consumul atingand valori-record pentru perioada de vara. In plus, Unitatea 2 a centralei de la Cernavoda s-a deconectat automat de la miercuri seara, ca urmare a unui tranzient in sistemul energetic, care a afectat partea clasica, fara a fi afectate…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Energia va fi din nou gratis maine, pe bursa, timp de șase ore / Cum raspunde ministrul Energiei, intrebat ce inseamna acest lucru pentru facturile romanilor

16:10, 11.04.2024 - Prețul energiei electrice pe piața spot a bursei OPCOM va fi maine aproape zero timp de șase ore. Aceasta dupa ce, timp de doua weekend-uri la rand, au fost chiar și prețuri negative. Intrebat ce inseamna acest lucru pentru consumatori, ministrul de resort, Sebastian Burduja, a precizat ca romanii au…

Record istoric de energie fotovoltaica in Romania

14:25, 11.04.2024 - Romania a inregistrat ieri, dupa pranz, cea mai mare producție de energie fotovoltaica din istorie – 1.179 MW, putere instantanee. Energia foto a fost pe locul trei in topul surselor de producție, dupa ape și nuclear, pe un consum și o producție foarte scazute, de doar puțin peste 5.000 MW, potrivit…

Se ingroașa gluma in energie! Producatorii de curent platesc sa li se ia marfa

09:25, 06.04.2024 - Energia tranzacționata astazi pe piața pentru ziua urmatoare (PZU) in intervalul orar 15:00-16:00 se vinde la prețul de -142 lei/MWh, stabilind un nou record de preț negativ. Astazi, pe piața energiei electrice, se inregistreaza o realitate din ce in ce mai comuna și mai pronunțata: prețul negativ.…

Cum se explica prețurile negative la energie

07:55, 01.04.2024 - Piața energetica din Romania s-a confruntat duminica, 31 martie, cu o situație excepționala, cu prețuri negative in anumite intervale orare pe piața bursiera spot. Este o situație rar intalnita pana acum, in care producatorii de energie sunt platiți pentru a-și evacua surplusul de electricitate pe care…

Sebastian Burduja, discutie cu comisarul european pentru Energie despre efectele atacurilor rusesti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei / Burduja: Romania sprijina Ucraina cu ajutor de avarie, raspunzand pozitiv la solicitarea primita de la Kiev

18:56, 22.03.2024 - ”Intalnire importanta azi la Bruxelles cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie. Am abordat situatia regionala, inclusiv efectele atacurilor rusesti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, cele mai dure de la inceputul invaziei. Romania sprijina Ucraina cu ajutor de avarie, raspunzand…

Amenzi record date de ANRE furnizorilor de energie. Care este cea mai mare sancțiune, pentru practici de manipulare a pieței

12:00, 15.02.2024 - Amenzi record date de ANRE furnizorilor de energie. Care este cea mai mare sancțiune, pentru practici de manipulare a pieței Autoritatea Naționala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a amendat patru operatori pe piața de energie, dupa controale. Sancțiunile sunt, in total, de peste jumatate…

Controverse uriașe pe piața energiei. Oferte cu prețuri de 7 lei/kWh, fara plafonare. ANRE, amenzi de jumatate de miliard

07:35, 10.02.2024 - “Parțile convin faptul ca, dupa incetarea masurilor de plafonare aplicabile clienților finali din piața de energie electrica, Pretul energiei electrice active se stabileste conventional la nivelul a 7 lei/kWh (pretul energiei electrice active fara TG), la care se adauga celelalte taxe și tarife reglementate,…

Prețul construirii reactoarelor. Se vand acțiunile Nuclearelectrica

18:00, 06.02.2024 - Din cei 7 miliarde de dolari necesari pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavoda, peste 5 miliarde dolari vin de la canadieni și americani. Sub ce forma vor veni aceste finanțari, nu se spune clar, cert este insa ca ministrul Energiei a anunțat deja vanzarea unui alt pachet de acțiuni de…


Ce parere ai despre aceasta stire?