Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Povestea vârfului Everest, cel mai înalt punct de pe Pământ! De unde vine denumirea şi cum a fost descoperit "acoperişul lumii"

Publicat:

Pe 29 mai 1953, doi oameni aproape ca atingeau cerul, pentru prima data în istorie. Edmund Hillary si serpasul Tenzing Norgay cucereau cel mai înalt punct al lumii: vârful Everest. Dar de unde vine numele sau?


În 1808, guvernul britanic a inițiat Marele studiu trigonometric al Indiei, cu scopul de a determina poziția și numele celor mai înalți munți din lume. Cercetatorii au început expeditia din sudul Indiei si au avansat treptat catre nord. Pentru a face masuratori cât mai precise, s-au luptat cu echipamente extrem de grele, de peste…

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Datele obtinute de la o gaura neagra demonstreaza, pentru prima data, o teorie cheie a lui Einstein formulata acum 100 de ani

15:55, 16.05.2024 - Cercetatorii au confirmat, in sfarșit, una dintre predicțiile cheie formulate de Albert Einstein in teoria sa despre gravitație, si anume aceea ca, de fapt, gaurile negre au o atractie gravitationala extrem de puternica.

Un nou test de saliva ar putea depista cancerul de stomac in stadii incipiente

00:55, 15.05.2024 - Analizarea bacteriilor din gura, cu ajutorul unui simplu test de saliva, ar putea permite detectarea precoce a cancerului gastric, a patra cauza de mortalitate prin cancer la nivel mondial, conform unui studiu programat sa fie prezentat in cadrul Saptamanii Bolilor Digestive 2024 (DDW), citat de Hotnews.…

Asia a fost regiunea din lume „cea mai afectata de catastrofe” legate de conditiile meteo, in 2023 – ONU

13:05, 23.04.2024 - Constatarea ca Asia a fost anul trecut regiunea lumii care a inregistrat cele mai multe victime și pagube economice din cauza catastrofelor legate de clima apare intr-un raport publicat marți de Organizatia mondiala de meteorologie (OMM), un organism al ONU, relateaza AFP și Reuters, citate de Agerpres.„Schimbarea…

Demograful Vasile Ghețau trage marele semnal de alarma despre viitorul sumbru: 'Perspectivele populației in acest secol. Cu accent pe populația de 60 de ani'

17:15, 19.04.2024 - Motto: Trecutul ne ajuta sa ințelegem prezentul iar cunoașterea prezentului ne ajuta sa prevedem viitorul (autor necunoscut)Introducere • Partea intaia. Evoluții in prima jumatate a secolului • 1. Datele de baza ale proiectarilor, metoda, ipoteze •  2. Rezultate.  2.1.

Datele ideale pentru plantarea rasadurilor in gradina sau in sera. Așa vei avea recolte bogate

16:35, 19.04.2024 - Daca vrei sa ai parte de culturi bogate și sa te lauzi cu o gradina impecabila, afla cand trebuie sa incepi sa pui rasadurile. Specialiștii au stabilit date exacte pentru plantare, de care ar trebui sa ținem cont in fiecare an. Doar așa vom culege roade bogate la final de sezon. Cand se planteaza, de…

A trecut cea mai calduroasa luna martie din istoria masuratorilor meteorologice: Ce spun specialiștii ANM pentru perioada urmatoare

07:01, 10.04.2024 - A trecut cea mai calduroasa luna martie din istoria masuratorilor meteorologice: Ce spun specialiștii ANM pentru perioada urmatoare A trecut cea mai calduroasa luna martie din istoria masuratorilor meteorologice: Ce spun specialiștii ANM pentru perioada urmatoare Perioada trecuta a fost cea mai calduroasa…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…


Ce parere ai despre aceasta stire?