Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pesticidele afectează activitatea genelor bondarilor (studiu)

Publicat:

Pesticidele afecteaza genele bondarilor, conform unui studiu care ar putea ajuta la imbunatatirea modului de evaluare a impactului substantelor chimice, relateaza joi .

O echipa de oameni de stiinta de la din Londra, in colaborare cu , a analizat schimbarile produse la nivelul genelor a 12.000 de bondari lucratori si femele matca in urma expunerii la pesticide ''neonicotinoide''.

Cercetatorii au descoperit ca activitatea genelor implicate in procese biologice importante este afectata de expunerea…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca fenomenul afecteaza ciclurile de reproducere ale pinguinilor și focilor

17:35, 27.04.2024 - Stratul protector de ozon al Pamantului a fost deteriorat, in ultima jumatate de secol, prin folosirea clorofluorocarburilor și a altor substanțe chimice, care intre timp... The post Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca…

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania se declara mulțumiți de locul de munca - studiu

03:55, 18.04.2024 - Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania sunt mulțumiți de locul de munca, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informeaza Rador Radio Romania.

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Dieta care poate sa incetineasca procesul de imbatranire. Cercetatorii au fost surprinși de rezultatele obținute

08:10, 01.03.2024 - O dieta care se aseamana cu postul poate incetini procesul de imbatranire. Este concluzia unui nou studiu al cercetatorilor din Los Angeles si presupune cinci zile de diversificare pe luna. Astfel, curiosii vor trebui sa tina o dieta care este saraca in calorii, proteine ​​și carbohidrați, dar bogata…

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?