Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pentru CRUZIMEA SA i s-a spus MĂCELARUL. Povestea unuia dintre cei mai sângeroşi torţionari

Publicat:

Umbra lui Titus Leonida nu se mai strecoara pe aleea aproape impadurita din inima Tatarasiului. Leonida e un vestigiu in viata al unui secol de teroare, razboi, suferinta si totalitarism.

E si victima si calau, scrie 7est.ro. Destinul sau este unic in Iasi, fiind ca un demon care a cunoscut Iadul si din care a fugit, ascunzandu-se printre oameni. A fost tanar legionar, pana la arestarea sa din ’49 punea la cale atentate, sperand sa vina americanii, apoi s-a transformat intr-un bataus sadic, in Penitenciarul Pitesti, pentru a deveni ulterior, timp de inca 20 de ani, colaborator al Securitatii.

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Profesorul de matematica Gheorghe Afloarei, de la Colegiul „Mihai Eminescu”, a trecut in ...

11:05, 13.05.2024 - Profesorul de matematica Gheorghe Afloarei, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu" Suceava, a trecut inspre lumea vesniciei, vineri, 10 mai.Nascut in 1961 intr-un satuc din munții Neamțului, fost un ilustru student, absolvind Facultatea de Matematica a Universitații din Iași, in anul ...

Prietenul lui Eminescu, Alexandru Philippide – intemeietorul școlii lingvistice ieșene – este nascut și crescut in Barlad!

01:05, 01.05.2024 - ANIVERSARE… Un mare profesor universitar, Alexandru Philippide s-a nascut pe 1 mai 1859, in Barlad și a decedat la 12 august 1933, in Iași, fiind lingvist și filolog, profesor universitar, considerat intemeietorul școlii lingvistice ieșene. Este nepotul poetului Alexandru A. Philippide (1900-1979),…

Despre importanța unui mediu de munca sanatos se invața inca din școala

11:35, 16.04.2024 - Avand in vedere Campania naționala din Programul cadru al Inspecției Muncii pentru anul școlar 2023-2024 – ”Valențe culturale ale securitații și sanatații in munca pentru formarea unei culturi de prevenire in randul tinerilor din licee și școli profesionale”, in perioada martie-aprilie 2024, s-a desfașurat…

Cezar Petrescu, scriitorul-oglinda al interbelicului romanesc

06:45, 18.03.2024 - Nascut in 1 decembrie 1892 (la Hodora-Cotnari, Iași), primul fiu al cuplului Dimitrie (odrasla de țarani olteni ajuns doctor in științe agricole la Paris) și Olga Comonița/Petrescu (fiica de senator liberal din spița boiereasca moldoveneasca veche), Cezar

Copii cu dizabilitați, inchiși in apartamente de mai bine de un an

18:35, 12.03.2024 - Situație scandaloasa la Iași. 60 de copii orfani și cu dizabilitați au fost mutați in apartamente la periferia orașului dupa ce centrul in care se aflau a fost inchis. Copiii nu au mai vazut lumina zilei de mai bine de un an. Citește și: Protecția Consumatorilor – controale in toate benzinariile OMV-Petrom…

Dosarul Horodniceanu: Se așteapta decizia Inaltei Curți de Casație și Justiție  

08:50, 11.03.2024 - In dosarul lui Daniel Horodniceanu, vicepreședintelui CSM, se așteapta azi decizia pronunțata de Inalta Curte de Casație și Justiție la recursul facut de Inspecția Judiciara. In dosarul lui Horodniceanu, Inalta Curte de Casație și Justiție ar putea emite luni o decizie privind recursul formulat de Inspecția…

Expoziție de pictura la Muzeul de Arta Piatra Neamț, in memoriam Eugen Craciun

12:35, 04.03.2024 - Muzeul de Arta Piatra Neamt gazduieste expozitia dedicata maestrului Eugen Craciun, intitulata generic „In memoriam/parcurs vizual retrospectiv”. Manifestarea are loc pe tot parcursul lunii, iar deschiderea este programat pe 5 martie, cu incepere de la ora 17:00. La peste 100 de ani de la nastere si…


Ce parere ai despre aceasta stire?