Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pentru a fi mai eficient, creierul prezice percepțiile. Care sunt argumentele oamenilor de știință

Publicat:

Rezultatele cercetarii rețelelor neuronale susțin ideea ca creierele sunt „mașini de predicție” și ca funcționeaza in acest fel pentru a conserva energia, noteaza revista de știința .Modul in care creierul nostru, o masa de 3 kilograme de țesut inglobat intr-un craniu osos, creeaza percepții din senzații este inca un mister. Decenii de cercetari susținute sugereaza ca creierul nu aduna pur și simplu informații senzoriale, ca și cum ar fi pus cap la cap un puzzle, pentru a percepe imprejurimile sale. Acest lucru este dovedit de faptul ca creierul poate construi o scena bazata pe…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Weekend dedicat experiențelor senzoriale, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic aduce deliciile culinare, iar Festivalul ARGO propune experimente de știința inedite (P)

14:10, 26.04.2024 - Continue reading Weekend dedicat experiențelor senzoriale, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic aduce deliciile culinare, iar Festivalul ARGO propune experimente de știința inedite (P) at Info real.

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Situația planetara este mai grava decat credem: cercetatorii sunt ingroziți de modul in care clima se degradeaza

03:10, 17.03.2024 - Planeta se afla in mijlocul unei crize climatice iminente, iar renumitul expert in geofizica și riscuri climatice Bill McGuire avertizeaza ca ar trebui sa fim profund ingrijorați de ceea ce ne așteapta. Expertul subliniaza faptul ca clima noastra se deterioreaza intr-un ritm alarmant și ca, daca nu…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?