Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Patrick Modiano, laureatul premiului Nobel pentru literatură a ținut un discurs istoric la Stockholm.VIDEO

Publicat:

Discursul laureatului premiului Nobel pentru literatura, la Stockholm esta unul dintre cele mai farinate momente ale anului 2014. Marele scriitor francez a vorbit despre viața sa și destinul de romancier.

Deși a fost nominalizat la începutul lunii octombrie va primi premiul Nobel doar în ziua de 10 decembrie, la Stockholm.Înaintea acestui eveniment el a rostit un discurs istoric în fața celei mai selecte asistențe din lume.
Modiano și-a povestit viața și timiditatea sa în fața succesului suprem.
El considera ca romancierul nu…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alice Munro a murit. Scriitoarea canadiana, laureata a premiului Nobel pentru Literatura, avea la 92 de ani

20:45, 14.05.2024 - Scriitoarea canadiana Alice Munro, laureata a premiului Nobel, care a analizat viata de zi cu zi prin prisma povestirilor timp de peste 60 de ani, a murit la varsta de 92 de ani, la azilul sau din Ontario. Ea suferea de dementa de mai bine de un deceniu, scrie stirileprotv.ro .

Florin Piersic a dat vestea chiar din spital. Marele actor a ținut morțiș ca fanii sa afle de la el: “Va iubesc pe toți”

20:20, 13.05.2024 - Marele actor se afla, inca, pe un pat de spital, internat la Spitalul „Foișor”. Dupa intervenția chirurgicala de urgența de aici, Florin Piersic a dat vestea chiar din spital. De altfel, marele actor a ținut morțiș ca fanii sa afle de la el cum se simte. Medicii spun ca marele actor se recupereaza bine…

Cate zile poate fi ținut cozonacul in frigider, de fapt. Trucul care ii va prelungi „viața”.

15:45, 07.05.2024 - De sarbatori, cozonacul este nelipsit de pe mesele romanilor, fie ca este facut in casa, fie ca este cumparat din comerț. Insa, voi știați cate zile rezista acesta in frigider? Daca se depașește o anumita perioada, atunci produsul ar putea sa nu mai fie la fel de proaspat și bun de consumat.

Mihai Stoica face marele anunț: „Ne-am ținut de cuvant”

07:11, 02.05.2024 - Președintele Consiliului de Administrație la FCSB, Mihai Stoica a anunțat ca noua campioana a Romania va juca in Ghencea la debutul in noul sezon. Noua campioana a Romaniei, FCSB, va incepe sezonul 2024 - 2025 pe arena din Ghencea. Ceea ce dezvaluise marți Gheorghe Mustața, liderul Peluzei Nord, principala…

Goana dupa arme: Cheltuielile militare la nivel mondial au atins un maxim istoric in 2023

12:30, 22.04.2024 - Pentru prima data, cheltuielile militare guvernamentale au crescut in toate cele cinci regiuni geografice principale, a constatat think tank-ul SIPRI, cu sediul la Stockholm. Sumele alocate pentru aparare au atins un nivel record de 2.440 miliarde de dolari, dupa cea mai mare crestere anuala a bugetelor…

Cand vor face nunta Theo Rose și Anghel Damian. Cine va canta la marele eveniment din viața lor: „Planuim sa...”

15:55, 03.04.2024 - Theo Rose a vorbit despre nunta cu Anghel Damian. Cantareața a marturisit cand va avea loc marele eveniment din viața ei, dar a și oferit cateva detalii despre petrecere. Iata cine va canta la nunta artistei cu regizorul!

Vești ingrijoratoare din Italia. Directorul executiv al Fiorentinei este ținut acum in viața de aparate!”

18:01, 18.03.2024 - Joe Barone (57 de ani), CEO-ul Fiorentinei, a fost operat duminica seara pe cord deschis și medicii raman rezervați in privința prognosticului vital. Potrivit Gazzettei dello Sport, starea americanului este critica, dar stabila, dupa infarctul suferit in hotel. ...

Bijuterie arhitecturala. Cum arata Castelul istoric din Transilvania, readus la viața de UBB Cluj

16:06, 09.03.2024 - Este vorba de Castelul Bethlen de la Arcalia, județul Bistrița-Nasaud, care a fost transformat intr-o adevarata bijuterie, dupa ce a fost reabilitat și recompartimentat cu 14 milioane de lei, de catre Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca.


Ce parere ai despre aceasta stire?