Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pas uriaș în medicină. Imprimare 3D pentru repararea leziunilor cerebrale

Publicat:

O tehnica inovatoare dezvoltata de cercetatorii de la Universitatea din Oxford ar putea sa ofere reparații personalizate pentru cei care sufera leziuni cerebrale. Cercetatorii au demonstrat pentru prima data ca celulele neuronale pot fi imprimate 3D pentru a imita arhitectura cortexului cerebral, scrie . Leziunile cerebrale, inclusiv cele cauzate de traumatisme, accident vascular cerebral și intervenții chirurgicale pentru tumorile cerebrale, au ca rezultat de obicei leziuni semnificative ale cortexului cerebral, ducand la dificultați de cunoaștere, mișcare și comunicare. In fiecare…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

O noua terapie contra cancerelor pancreasului și colonului

19:35, 14.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Anvers a pus la punct o noua terapie celulara, care distruge mecanismul de aparare a tumorilor, a anunțat universitatea intr-un comunicat. Noua terapie ar putea constitui un progres important in lupta contra cancerelor pancreasului și al colonului, transmite…

Au aparut rezultate promitatoare privind tratarea bolii Charcot

00:10, 02.02.2024 - Un studiu american efectuat pe soareci a dezvaluit un nou tratament promitator pentru boala Charcot, o afectiune fatala, care nu are in prezent un tratament eficient cunoscut, a transmis recent AFP, potrivit Agerpres. Boala Charcot, cunoscuta si sub numele de scleroza laterala amiotrofica (SLA), afecteaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?