Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Omul a coborât din copaci mult mai târziu decât se credea

Publicat:

O noua descoperire arheologica arata ca mersul biped a fost dobandit de specia umana mai tarziu decat au estimat specialistii.

Oamenii de stiinta de la UniversitateaMidwestern", din Illinois (SUA), impreuna cu cei de la Academia de Stiinte din California au descoperit in Dikika, Etiopia, un exemplar din specia Australopithecus afarensis care era la fel bine adaptata vietii arboricole ca si deplasarii bipede. Fosilele, care au fost conservate surprinzator de bine, apartineau unei fete in varsta de trei ani, botezate „Selam". Ea ar fi trait in urma cu…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii chinezi au reusit sa obtina starea cuantica Hall folosind fotoni

12:50, 10.05.2024 - Cercetatori de la Universitatea de Stiinte si Tehnologie din China (USTC) de la Hefei, provincia Anhui, au reusit sa obtina starea fractionala cuantica anormala Hall folosind fotoni, o borna ce a fost atinsa anterior doar folosindu-se electroni si in anumite conditii, conform unui studiu ce a fost publicat…

(VIDEO) Biden: „Ordinea trebuie sa prevaleze”, dupa ce tabara de protest UCLA a fost eliberata

08:55, 03.05.2024 - Președintele american Joe Biden a cerut protestatarilor pro-palestinieni din campusurile universitare sa respecte statul de drept.„Suntem o societate civila și ordinea trebuie sa prevaleze”, a spus Biden de la Casa Alba, in primele sale observații directe despre un val de tulburari studențești. Poliția…

Science Report: China a publicat cel mai detaliat atlas geologic al Lunii creat vreodata

13:45, 30.04.2024 - Nu mai puțin de 12.341 de cratere, 81 de bazine și 17 tipuri diferite de roci, alaturi de numeroase alte detalii geologice legate de suprafața Lunii, apar in ceea ce Academia de Științe din China a numit „cel mai detaliat atlas geologic al Lunii creat vreodata”. Totul la o scala fara precedent de 1:2.500.000,…

O fetița de 11 ani a gasit fosilele celei mai mari reptile marine care a existat vreodata. Creatura era lunga cat doua autobuze

13:00, 18.04.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce a fost, probabil, cea mai mare reptila marina care a inotat vreodata in mari – o creatura mai lunga decat doua autobuze, relateaza BBC. Creatura a trait in urma cu aproximativ 202 milioane de ani, alaturi de dinozauri. Maxilarul sau fosilizat a fost gasit in…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Fosilele unui „animal foarte ciudat”, gasite intacte. „Aceasta descoperire nu face decat sa sporeasca ciudațeniile din Triasic”

08:05, 25.02.2024 - Oamenii de știința au descoperit o noua fosila remarcabil de completa - o reptila acvatica de 5 metri lungime din perioada triasica. Creatura dateaza de acum 240 de milioane de ani și a fost supranumita „dragon” din cauza gatului sau extrem de lung, scrie BBC.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licența la UMFST Targu Mureș

19:55, 21.02.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mureș intenționeaza sa deschida un program de studii de Psihologie – nivel de licența, in anul universitar 2024-2025, in cadrul Facultații de Științe și Litere „Petru Maior”.   Noul program de studii, cu durata…


Ce parere ai despre aceasta stire?