Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Omletă japoneză în straturi. De ce este tamagoyaki atât de populară în întreaga lume?

Publicat:
Omletă japoneză în straturi. De ce este tamagoyaki atât de populară în întreaga lume?

Tamagoyaki, o rețeta de baza in Japonia, este realizata prin rularea cu grija a mai multor straturi subțiri de ou gatit intr-o tava dreptunghiulara, asemenea unei omlete.In mod tradițional, ar fi nevoie și de o tigaie speciala, dar poate fi folosita și una normala, antiderapanta, de 20 centimetri.Exista variații dulci și sarate, iar aceasta rețeta se situeaza undeva intre cele doua: sosul de soia, sosul mirin și dashi (baza de supa) ii confera savoarea umami, in timp ce zaharul adauga o nota de dulceața subtila.Tehnica este destul de solcinanta, pentru ca trebuie sa obțineți un strat de omleta

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Ingredientul secret pentru o omleta pufoasa și gustoasa. Secretul dezvaluit de marii bucatari

00:01, 24.04.2024 - Secretul unei omlete cremoaseSecretul care face diferența in prepararea unei omlete este adaugarea unei linguri de smantana in amestecul de oua. Aceasta tehnica este folosita frecvent in școlile culinare de top și ajuta la menținerea unei texturi cremoase a omletei, chiar și cand este pastrata pana…

Legendara promoție japoneza K-1 a sosit in Romania!

10:10, 16.04.2024 - In luna iunie, stadionul Oțelul din Galați va gazdui promotia official K-1 Fighting Network organizata in Romania sub insasi brandul K-1.Ieri, la București, intr-o conferința de presa, partenerii romani ai K-1 Japonia, dl. Cornel Mușat organizator de evenimente sportive profesioniste si totodata fost…

Dulceața de ceapa, rețeta cu care ii vei da pe toți gata. Secretul unei delicatese franțuzești fara egal

09:00, 27.02.2024 - Aceasta rețeta simpla și delicioasa va transforma ceapa obișnuita intr-un deliciu rafinat, perfect pentru a fi savurat alaturi de branzeturi, carne sau chiar pe o simpla felie de paine prajita, relateaza Știri Diaspora.Ingrediente- 1 kg de ceapa roșie sau ceapa galbena, curațata și taiata subțire- 500…

Nimeni nu știe ce reprezinta și cum a fost facut: tehnica laserului prezenta in anul 713 d.Hr?

07:05, 25.02.2024 - Ishi-no-Hoden reprezinta un monument enigmatic din Japonia, avand forma unei structuri megalitice care amintește de un televizor, cu o inalțime de aproximativ 6 metri și o masa impresionanta de 500 de tone. Aceasta construcție monumentala de piatra da impresia ca leviteaza deasupra unui iaz situat in…

Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)

19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…

Japonezii au clonat porci pentru a fi folosiți ca donatori de organe pentru oameni

17:55, 13.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea Meiji din Tokyo a creat pentru prima data in Japonia, alaturi de compania americana de biotehnologie eGenesis, porci modificati genetic pentru transplanturi de celule si organe la om.

Rețeta de weekend. Negresa cu banane, prajitura pe care vei ajunge sa o iubești. Se prepara rapid și este extrem de gustoasa

07:35, 10.02.2024 - Ingrediente- 3 banane coapte, zdrobite- 125 ml unt topit- 1 cana (200 g) zahar- 2 oua- 1 lingurița extract de vanilie- 180 g de faina1/2 cana (50 g) cacao- 1 lingurița praf de copt- 1/2 lingurița bicarbonat de sodiu- 1/4 lingurița sare- 240 ml de lapteMod de pregatire- Incalziți cuptorul la 180°C și…

Rețeta de weekend. Negresa cu banane, prajitura pe care vei ajunge sa o iubești. Se prepara rapid și este extrem de gustoasa

11:50, 09.02.2024 - Ingrediente- 3 banane coapte, zdrobite- 125 ml unt topit- 1 cana (200 g) zahar- 2 oua- 1 lingurița extract de vanilie- 180 g de faina1/2 cana (50 g) cacao- 1 lingurița praf de copt- 1/2 lingurița bicarbonat de sodiu- 1/4 lingurița sare- 240 ml de lapteMod de pregatire- Incalziți cuptorul la 180°C și…


Ce parere ai despre aceasta stire?