Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenilor de ştiinţă elveţieni avertizează că magneţii de frigider pot creşte riscul de infarct

Publicat:

Oamenilor de stiinta elvetieni de la Universitatea din Zurich ne avertizeaza ca magnetii de frigider pot creste riscul de infarct, pentru ca sunt facuți din metale, informeaza BBC.

Riscul este mult mai ridicat in cazul persoanelor care au deja afecțiuni cardiace sau care au  un implant de pacemaker (stimulator cardiac).

Spre exemplu, daca persoana cu pacemaker risca sa-și dea peste cap mecanismul stimulatorului cardiac, daca se aprorie mai mult de trei centimetri de un magnet de frigider.

Cu toate acestea, nu doar magneții pot provoca probleme. Medicii avertizeaza

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Celibatul crește riscul de ingrașare, spun cercetatorii: Femeile sunt mai predispuse sa manance haotic

04:50, 17.04.2024 - Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveala o legatura ingrijoratoare intre singuratatea la femei și tendința lor de a consuma alimente nesanatoase. Femeile care se simt singure tind sa manance mai mult și mai prost. Au o preferința pentru alimentele bogate in zahar.

Rusia acuza Ucraina de "atac fara precedent" la centrala Zaporojie. AIEA avertizeaza ca riscul unui "accident nuclear major" crește

08:10, 08.04.2024 - Un nou atac cu drone asupra centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a crescut riscul unui „accident nuclear major”, a avertizat Agenția Internaționala pentru Energie Atomica a ONU (AIEA). Rusia a acuzat ca Ucraina se afla in spatele atacului, in care ar fi fost ranite trei persoane. Ucraina a negat…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…


Ce parere ai despre aceasta stire?