Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de știință au reușit să MODIFICE porcii la nivel genetic pentru recoltarea de organe pentru transplant

Publicat:

Acest progres ar putea revoluționa grefarea de organe (inima, ficat sau plamani), permițand prelevarea lor de la porci, in loc de donatorii umani care sunt foarte puțini.   Pana in prezent, aceste transplanturi de la porci prezentau riscul transmiterii unui virus care-i putea infecta pe oameni.   , echipa condusa de doi geneticieni de la universitatea Harvard, și , a folosit metoda clonarii pentru a anihila genele responsabile pentru apariția acestui virus in ADN-ul porcin inainte de a dezvolta embrionii.   Societatea privata eGenesis, fondata de cei doi…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au reușit sa confirme inca o predicție extraordinara a lui Albert Einstein

04:25, 21.05.2024 - Un studiu recent a furnizat noi perspective asupra procesului de absorbție a materiei de catre o gaura neagra. Conform acestui studiu, se confirma un element esențial al teoriei gravitației a lui Albert Einstein: exista un punct critic la care materia inceteaza sa orbiteze in jurul gaurii negre și cade…

Concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului in Romania

15:21, 17.05.2024 - Societatea de avocatura Pavel, Margarit și Asociații Potrivit Codului Muncii, concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca ce rezulta din desființarea locului de munca ocupat de salariat. Aceasta se poate realiza atat la nivel individual,…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Oamenii de știința au reușit sa produca „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

21:01, 30.04.2024 - O echipa internationala de oameni de stiinta a reusit sa conceapa un material biodegradabil compus din bacterii cu capacitatea de a se descompune la sfarsitul duratei sale de viata utila, aducand, astfel, o raza de speranta in fata uneia dintre cele mai grave probleme de mediu, poluarea cu plastic.

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR

12:05, 21.03.2024 - Utilizand tehnologia premiata cu Nobel, CRISPR, cercetatorii au eliminat virusul HIV din celulele infectate, marcand un pas uriaș catre eradicarea bolii. The post Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR first appeared on Informatia Zilei .

Cel mai rau și cel mai bun moment al zilei - Descoperirea oamenilor de știința

20:26, 15.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca ora 5 dimineața este oficial cel mai rau moment al zilei, in funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat in „PLOS Digital Health Journal”, noteaza Mediafax. Studiul a folosit datele stranse de la 2.602…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…


Ce parere ai despre aceasta stire?