Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O substanta produsa de rechini ar putea vindeca hepatita si febra galbena

Publicat:

Substanta produsa de ficatul rechinilor, scualamina, ar putea fi folosita pentru combaterea unor virusuri umane, mai ales a celor care provoaca hepatita si febra galbena, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, citat de MaxiSciences. Oamenii de stiinta de la Centrul medical al , din Washington, au descoperit recent ca scualamina, o substanta secretata de ficatul rechinilor, are o actiune antivirala. Oamenii de stiinta au demonstrat ca scualamina inhiba infectiile din vasele de sânge ale omului provocate de virusul Dengue si pe cele din celulele ficatului…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Teorie a lui Enstein despre gaurile negre, demonstrata de oamenii de știința

18:25, 16.05.2024 - Oamenii de stiinta au demonstrat una dintre teoriile lui Albert Einstein, dovedind nu doar existenta unei regiuni „de plonjare" din jurul unei gauri negre in care materia se prabuseste, ci si a faptului ca aceasta zona exercita unele dintre cele mai puternice forte gravitationale identificate pana in…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Franța: Un val de febra dengue, cu puțin inainte JO

14:06, 24.04.2024 - De la inceputul anului, in Franța, se inregistreaza un numar record de febra dengue de import, autoritațile sanitare lansand un apel la vigilența mai ales ca se apropie Jocurile Olimpice. Intre 1 ianuarie și 18 aprilie, au fost raportate 1.679 de cazuri de  febra dengue de import, fața de 131 in 2023,…

Atacul direct al Iranului impotriva Israelului este unul fara precedent. „Guvernul israelian se va simti obligat sa riposteze”

01:20, 14.04.2024 - In orele de dupa atacurile Hamas din 7 octombrie, a existat un sentiment profund de "ce urmeaza acum?". De atunci, au existat cateva puncte de inflexiune ce au generat teama, dar, fara indoiala, acest moment, al atacului Iranului asupra Israelului, este cel mai periculos de pana acum, cu mult, scrie,…

Oamenii de știința au creat un șoarece cu șase picioare, in loc de organe genitale: Se cauta, de fapt, eliminarea cancerului

05:01, 10.04.2024 - Un grup de cercetatori portughezi a facut o descoperire uimitoare: un embrion de șoarece cu șase picioare, rezultat intamplator al unui experiment genetic. Cele doua membre suplimentare au crescut in locul organelor genitale, demonstrand rolul crucial al unei singure gene in dezvoltare.

O noua cauza a leziunilor pulmonare descoperita de oameni de știința

22:55, 05.04.2024 - Oamenii de știința britanici au identificat o cauza fundamentala a daunelor provocate de astm. Cercetarile lor arata ca celulele care captușesc caile respiratorii sunt deteriorate semnificativ in timpul unui atac.

Copiii nascuți in pandemie au un „scut de protecție” impotriva unor boli. Oamenii de știința au descoperit care este motivul

09:45, 10.03.2024 - Copiii nascuți in timpul pandemiei, cand masurile de distanțare sociala erau in vigoare, au dezvoltat o „protecție fascinanta” impotriva afecțiunilor comune, precum alergiile, potrivit unui nou studiu, transmite Sky News.

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…


Ce parere ai despre aceasta stire?