Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O formă primitivă de coronavirus ar fi apărut în urmă cu 25.000 de ani

Publicat:

Un coronavirus antic i-ar fi infectat, in urma cu aproximativ 25.000 de ani, pe stramoșii oamenilor care traiesc astazi in Asia de Est. Acest coronavirus i-ar fi afectat timp de milenii, potrivit unui nou studiu. „Au existat intotdeauna viruși care au infectat oamenii”, a declarat autorul principal al studiului, , profesor de evoluție la Universitatea din Arizona. „Virușii sunt intr-adevar unul dintre principalii factori de selecție naturala”, a mai spus el. Folosind instrumentele moderne, cercetatorii pot detecta amprentele acestor agenți patogeni antici in ADN-ul oamenilor care traiesc…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost descoperita o noua proprietate a luminii: cercetatorii spun ca ar putea duce la progrese majore in tehnologii

04:35, 11.05.2024 - Un grup de chimiști de la Universitatea din California, Irvine, au descoperit recent un nou mod in care lumina interacționeaza cu materia. Aceasta descoperire ar putea duce la imbunatațiri semnificative in tehnologii precum sistemele de energie solara, diodele emițatoare de lumina și laserele cu semiconductori.

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Invenția care sfideaza legile naturii: Plasturele care va rosti, prin difuzor, cuvintele oamenilor muți!

00:35, 19.03.2024 - Aproape o treime dintre oameni sufera de cel putin o tulburare a vocii in timpul vietii, potrivit unui nou studiu. Insa, cu ajutorul unui mic plasture adeziv, acestia ar putea intr-o zi sa vorbeasca din nou, folosind inteligenta artificiala (AI) care citeste miscarile muschilor gatului pentru a le transforma…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

In Munții Anzi a fost descoperit o platforma de piatra construita inaintea piramidelor egiptene

04:20, 22.02.2024 - Antropologii americani au descoperit in Anzii din Peru o misterioasa platforma megalitica rotunda veche de cel puțin 5.000 de ani. Descoperirea este una dintre cele mai timpurii structuri monumentale de acest tip din sistemul montan sud-american. Materialele studiului specialiștilor de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?