Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O corabie militară antică şi morminte greceşti, descoperite în oraşul scufundat Thonis-Heracleion din Egipt

Publicat:

O echipa de scufundatori a descoperit fragmente dintr-o corabie militara in orasul antic scufundat Thonis-Heracleion - odinioara cel mai mare port egiptean la Mediterana -, precum si un complex funerar atestand prezenta negustorilor greci, au precizat luni autoritatile egiptene, potrivit Reuters.

Thonis-Heracleion, care controla intrarea in Egipt la gura de varsare a unui brat al Nilului, a dominat regiunea timp de secole inainte de constructia orasului Alexandria, in apropiere, de catre Alexandru cel Mare in 331 i.e.n.

 


Foto: (c)  of Antiquities/Handout…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Razboi in Gaza, ziua 224. Miscarea Hamas anunta ca respinge orice prezenta militara pe pamant palestinian

10:21, 18.05.2024 - Miscarea islamista Hamas a difuzat vineri, la Cairo, o declaratie in care afirma ca debarcaderul construit de SUA in apropierea coastelor Fasiei Gaza nu este o alternativa la deschiderea tuturor punctelor terestre de trecere aflate sub supraveghere palestiniana, transmite Reuters. Hamas a adaugat ca…

Ucraina va primi primele avioane de lupta F-16 in iunie sau iulie, afirma o sursa militara de la Kiev

18:00, 10.05.2024 - Kievul se asteapta sa primeasca primele sale avioane de lupta F-16 de la aliatii sai occidentali in iunie sau iulie, a declarat vineri o sursa militara ucraineana de rang inalt, relateaza Reuters.

Uniunea Europeana isi incheie misiunea de instruire militara in Mali

22:20, 08.05.2024 - Uniunea Europeana a anuntat miercuri ca isi incheie misiunea de instruire militara in Mali, reflectand o deteriorare a relatiilor dintre blocul comunitar si junta militara din statul vest-african, relateaza Reuters citat de Rador Radio Romania.

Soldați ruși intr-o baza militara americana - Prima reacție a Kremlinului

19:15, 03.05.2024 - Intrebat vineri despre desfasurarea de forte ruse la o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, Kremlinul a raspuns ca Rusia isi dezvolta legaturile cu diverse tari africane, inclusiv in sfera militara, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

Artefacte unice, descoperite pe o corabie naufragiata 

02:30, 24.04.2024 - Cercetarile extinse asupra epavei vasului Gribshunden, care a aparținut regelui Ioan I al Danemarcei la sfirșitul secolului al XV-lea, au dus la o serie de descoperiri surprinzatoare. Cercetarile, efectuate impreuna cu arheologi subacvatici de la Universitatea Sodertorn și Universitatea din Stockholm,…

Dupa ce SUA au criticat ajutorul Beijingului pentru Moscova, noul șef al Marinei ruse merge la o conferința militara majora in China

20:45, 20.04.2024 - Noul șef al Marinei ruse va participa la o conferința militara importanta in China, scrie agenția de presa de stat rusa TASS. Anunțul vine pe fondul criticilor crescande ale Occidentului in ceea ce privește legaturile dintre cele doua țari, potrivit Reuters.

Kim Jong Un i-a anunțat pe nord-coreeni ca este momentul sa fie pregatiți de razboi

10:10, 11.04.2024 - Liderul nord-coreean Kim Jong Un le-a spus, miercuri, profesorilor și studenților de la Universitatea de Militara și Politica Kim Jong Il, numita dupa tatal sau, care a murit in 2011, ca a sosit momentul sa fie pregatiți pentru razboi, a anunțat agenția nord-coreeana de presa KCNA, citata de Reuters.„Daca…

Kremlinul reacționeaza la o posibila prezența militara germana in Lituania: Ar conduce la escaladarea tensiunilor

18:25, 08.04.2024 - O prezenta militara germana in Lituania ar conduce la escaladarea tensiunilor, a sustinut luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Reuters, potrivit Agerpres.NATO si Vilnius au declarat ca vor finanta partial desfasurarea permanenta a 5.


Ce parere ai despre aceasta stire?