Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Cassiopeia A: Elementele chimice care ne compun provin din supernove

Publicat:

Toate elementele chimice esentiale pentru viata de pe Pamant provin din furnalele stelare si sunt imprastiate in cosmos la sfarsitul vietii unor stele masive, in explozii de tip supernova. Astronomii studiaza de mai mult timp ramasitele unor astfel de supernove pentru a intelege mai bine modul in care stelele produc si apoi disemineaza in Univers diferitele elemente chimice. In aceasta imagine poate fi admirata Cassiopeia A (Cas A), una dintre cele mai studiate campuri de ramasite ale unei supernove. Imaginea, obtinuta prin intermediul X-ray, apartinand NASA, indica locatiile…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTO Lecție de simț civic și implicare, la Uioara de Sus: un grup de tineri au vopsit elementele ce compun un loc de joaca

16:01, 29.04.2024 - FOTO Lecție de simț civic și implicare, la Uioara de Sus: un grup de tineri au vopsit elementele ce compun un loc de joaca O lecție frumoasa despre simț civic și implicare vine de la Uioara de Sus, localitate ce aparține de orașul Ocna Mureș. Un grup de tineri voluntari au vopsit sambata, de dimineața…

Revoluție in percepția vieții: culoarea dominanta in Univers pare a fi violetul, nu verdele

05:05, 28.04.2024 - Suntem familiarizați cu conceptul ca verdele simbolizeaza viața pentru noi. In lumina condițiilor de pe Pamant, evoluția organismelor fotosintetice bazate pe clorofila a favorizat culoarea verde omniprezenta in natura. Insa, atunci cand ne proiectam gandurile catre viața pe alte planete, presupunem…

O explozie la mii de ani-lumina de Pamant va crea o „noua stea” pe cerul nopții. Un spectacol ce are loc o singura data in viața

07:06, 21.03.2024 - Astronomii se așteapta ca o „noua stea” sa apara pe cerul nopții, in orice moment, incepand de acum și pana in luna septembrie. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol ce are loc o singura data in viața, a transmis NASA.

NASA a descoperit alcool in spațiu! Ingrediente demne de o Margarita!

18:55, 17.03.2024 - Astronomii au studiat recent doua stele cu ajutorul telescopului spațial James Webb. In timp cercetarilor, experții au descoperit in jurul corpurilor cerești ingrediente chimice care se gasesc in general in oțet, in ințepaturile de furnici și in celebra bautura alcoolica margarita. Așadar, NASA a descoperit…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

10:36, 13.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Misterioasa „lume a apei cu un ocean in clocot”: Astronomii au facut o noua descoperire in spatiul cosmic

07:06, 11.03.2024 - Astronomii au observat o planeta indepartata care ar putea fi acoperita in intregime de un ocean de apa adanca, in cadrul unor descoperiri care fac sa avanseze cautarea unor conditii de locuire dincolo de Pamant, scrie The Guardian.

Telescopul Hubble a surprins o imagine care ne dezvaluie ce se afla la o distanța de aproximativ 162.000 de ani-lumina de Pamant

05:26, 04.03.2024 - O forma sferica, formata din 'varfuri de ac de lumina' provenite de la stele foarte apropiate, s-a dezvaluit telescopului spațial Hubble atunci cand observatorul a privit recent in constelația Mensa, informeaza inverse.com. Hubble a surprins o imagine a unui roi globular, o comunitate de stele care…

Astronomii au descoperit cel mai stralucitor obiect din univers – un quasar care „mananca” un soare pe zi

08:35, 20.02.2024 - Lumina acestuia este de 500 de miliarde de ori mai stralucitoare decat soarele nostru, spun cercetatorii. Masa sa este de aproximativ 17 miliarde de ori mai mare decat cea a soarelui sistemului nostru solar, el devorand echivalentul unui soare pe zi, scrie The Guardian


Ce parere ai despre aceasta stire?