Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Moreni: Soliști și instrumentiști din 20 de județe vor fi prezenți la festivalul național DRAGOBETE-MORENETE

Publicat:

Tradiția romaneasca se promoveaza la Moreni in acest sfarșit de saptamana, prin ediția a VII-a a Festivalului-Concurs National de Arte și Tradiții DRAGOBETE-MORENETE. Acesta se va desfașura in perioada 04-05 martie 2023, in Sala de festivitați a Școlii Gimnaziale nr.3 Moreni și va avea ca președinte al juriului pe , voce reprezentativa in muzica populara dambovițeana. Primavara și dragostea vor fi celebrate de concurenți din 20 de judete in cadrul secțiunilor de ansambluri folclorice, grupuri vocal-folclorice, soliști vocali și instrumentiști, dar și alaturi de artiști remarcabili…

Citeste articolul mai departe pe gazetadambovitei.ro…  

Sursa articol: gazetadambovitei.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Elevi din 15 județe concureaza pentru premiile festivalului de interpretare “Pe Plaiul Targoviștei”

15:55, 24.04.2024 - Tradiția merge mai departe la Targoviște, unde Palatul Copiilor Targoviște și Cercul de CANTO al Palatului Copiilor Targoviște organizeaza sambata, 27 aprilie, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Regional de Interpretare Vocala, Folclor și Tradiții „Pe Plaiul Targoviștei”. Evenimentul a fost gandit…

Marțișorul, simbol al primaverii in Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania si Republica Moldova. Legenda, semnificații și tradiții

07:51, 01.03.2024 - Martisorul, un obiect-bijuterie prins intr-un snur alb cu rosu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificatii diverse, de la vestitor al primaverii la simbol al renasterii naturii. Traditia este inclusa in lista patrimo

Au inceput targurile de marțișoare și la Cluj-Napoca

12:20, 26.02.2024 - Și la Cluj-Napoca se simte primavara. Au debutat targurile de marțișoare in zona centrala a orașului. In acest sfarșit de saptamana s-au deschis tradiționalele targuri de marțișoare care au loc in zona centrala a orașului, unde meșterii populari aduc in fiecare an diverse tipuri de marțișoare și produse…

MAINE Tradiții culinare de Dragobete, la Cioara: ”Tocana cu cir, mamaliga și curechi acru”, la caminul cultural „Calin Julescu” din Saliștea

22:00, 23.02.2024 - MAINE Tradiții culinare de Dragobete, la Cioara: ”Tocana cu cir, mamaliga și curechi acru”, la caminul cultural „Calin Julescu” din Saliștea MAINE Tradiții culinare de Dragobete, la Cioara: ”Tocana cu cir, mamaliga și curechi acru”, la caminul cultural „Calin Julescu” din Saliștea Consiliul Local Saliștea,…

Traditii de primavara la romani, expozitie deschisa pana la finalul lui martie la Muzeul de Arta Populara Constanta

10:50, 22.02.2024 - Expozitia "Traditii de primavara la romani" este deschisa la Muzeul de Arta Populara Constanta, in perioada 21 februarie ndash; 31 martie. "Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar pastoral, oua incondeiate…

Școala Gimnaziala nr. 4 Moreni va fi una dintre cele mai frumoase și bine dotate din Dambovița

06:55, 15.02.2024 - Pentru administrația publica locala din Moreni- primar Constantin Dinu, reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii de educație a reprezentat o preocupare constanta. Un proiect elocvent in acest sens este cel de la Școala Gimnaziala nr. 4, aflat la aceasta data in curs de finalizare. Reabilitarea, modernizarea…

Marți, 13. De ce se tem romanii de aceasta zi? Superstițiile din spatele acestei date: este sau nu o zi cu ghinion

14:21, 13.02.2024 - Acest fenomen este similar celui intalnit in alte culturi, in care vineri, 13, este, spre exemplu, asociata cu nenorocul. Insa, pentru romani, marți, 13, este ziua considerata mai degraba nefasta, iar credințele care stau in spatele acestei superstiții au radacini adanci in tradiția populara și in credințele…


Ce parere ai despre aceasta stire?