Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Miza lingourilor. De ce băncile centrale cumpără aur

Publicat:

Bancile centrale au cumparat 400 de tone de aur in trimestrul din septembrie – un flux record, la egalitate cu ceea ce ar cumpara pe parcursul unui an intreg in vremuri normale. In lumea notoriu de opaca a tranzacționarii aurului guvernamental, nu este intotdeauna clar cine sunt cei mai mari cumparatori. Autoritațile monetare sunt jucatori […] The post Miza lingourilor. De ce bancile centrale cumpara aur first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incetinirea inflației pregatește bancile centrale din G7 pentru scaderile dobanzilor programate in iunie

16:11, 19.05.2024 - Publicațiile referitoare la inflație din cadrul G7 vor pregati bancherii centrali pentru deciziile cruciale privind ratele dobanzilor din luna iunie, chiar in momentul in care aceștia se vor intalnii.

Febra aurului: Metalul prețios, cautat cu disperare de bancile centrale și guverne

01:06, 10.05.2024 - Cresterea recenta in forta a preturilor aurului este un simptom al unei ordini mondiale in schimbare si al inceputului unei noi era de conflict si nesiguranta. Guvernele si bancile centrale considera de multa vreme metalul pretios drept o potentiala sursa

Prim-viceguvernatorul BNR critica decizia prin care bancile pot fi scoase din schema de afaceriști: Autoritațile pica in capcana

00:00, 24.04.2024 - Asociatii si actionarii companiilor au bani sa le imprumute, dar nu au bani sa constituie capitalul acestora, iar in acest caz este o chestie de fond si autoritatile gresesc pentru ca au cazut in capcana mediului de afaceri care voteaza, a afirmat, marti, Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Bancii…

FMI si-a imbunatatit usor previziunile privind cresterea economiei globale, afirmand ca economia s-a dovedit ”surprinzator de rezistenta”

18:55, 16.04.2024 - FMI se asteapta acum la o crestere globala de 3,2% in 2024, cu o imbunatatire modesta de 0,1 puncte procentuale fata de previziunile sale anterioare din ianuarie si in conformitate cu proiectia de crestere pentru 2023. Cresterea est asteptata sa se extinda in acelasi ritm de 3,2% in 2025. Economistul-sef…

Guvernatorul Bancii Nationale a Austriei: „BCE sa inceteze sa mai subventioneze bancile”

12:00, 03.04.2024 - Banca Centrala Europeana trebuie sa inceteze sa mai subventioneze bancile comerciale si ar trebui sa reduca dobanzile platite pentru lichiditatile pe care bancile le-au luat ieftin de la banca centrala, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale Austriei, Robert Holzmann, intr-un interviu pentru…

Departamentul de supraveghere disciplinara al PCC ofera opinii dupa inspecție

18:10, 01.04.2024 - Autoritațile centrale de inspecție disciplinara ale Partidului Comunist Chinez (PCC) au oferit opinii la 33 de unitați dupa incheierea celei de-a doua runde de inspecții incepute in perioada celui de-al 20-lea Comitet Central al PCC. O ședința a avut loc, in 25 martie, iar in perioada 26 – 29 martie,…

2024, anul reducerii ratelor dobanzilor. Cand se vor clinti bancile centrale

16:50, 13.03.2024 - Pe masura ce inflația iși slabește stransoarea in majoritatea economiilor, investitorii monitorizeaza indeaproape deciziile privind ratele dobanzii, piețele așteptandu-se la o serie de reduceri in 2024. Majoritatea bancilor centrale au majorat puternic costurile de imprumut de la inceputul lui 2022,…

Bancile centrale din Germania si Tarile de Jos au avut pierderi mari in 2023

13:55, 23.02.2024 - Bancile centrale din Germania si Tarile de Jos au raportat vineri pierderi de ordinul miliardelor de euro pentru anul 2023 si au avertizat ca se asteapta la noi probleme financiare in viitor, ceea ce sugereaza ca este putin probabil sa plateasca dividende la bugetul statului in urmatorii ani, transmite…


Ce parere ai despre aceasta stire?