Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministerul Sănătății, într-o continuă criză! Vaccinurile pentru bebeluși și citostaticele pentru bolnavii de cancer lipsesc de luni bune din unitățile medicale

Publicat:

Pe langa lipsa acuta de vaccinuri pentru bebeluși care s-a extins deja de luni bune in toate orașele din Romania, acum și bolnavii de cancer, printre care se numara mii de copii, se confrunta cu o criza de citostatice. Tratamentul vital fara de care acești pacienți nu au nici o șansa, lipsește deja de luni bune din spitale și farmacii.    ”Ministerul cauta soluții”!… este reprica pe care mii de bolnavi din Romania o aud deja de luni bune. Insa aceste vorbe nu-i ajuta cu absolut nimic. Sunt oameni aflați in suferința, care fara tratamentele cu citostatice nu au nici o șansa la viața. ,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

ANALIZA | Haos in campania de vaccinare antigripala 2023-2024. Ministerul nu are date despre 700.000 de doze ieșite din farmacii. „Mulți l-au administrat la o asistenta pe scara blocului”

12:00, 04.05.2024 - Modificarile legislative realizate de Ministerul Sanatații in domeniul vaccinarii antigripale, la finalul anului trecut, nu par sa fi avut rezultatele scontate. In campania de imunizare 2023-2024 s-au inregistrat doar 1,1 milioane de vaccinari, o scadere cu aproape 30% fața de acum cinci ani și cu 70%…

Se propune ca persoanele neasigurate sa ­beneficieze de servicii medicale, in ­cadrul unui pachet minimal

01:01, 24.04.2024 - Persoanele care nu fac dovada calitatii de asigurat beneficiaza de servicii medicale, in cadrul unui pachet minimal de servicii medicale, de prescrierea si eliberarea medicamentelor contraceptive hormonale, precum si de alocatia de hrana, prevede un proiect de OUG pentru modificarea si completarea Legii…

Așteptare chinuitoare pentru bolnavii de cancer din Prahova. Doctor: „Le ințeleg durerea, dar suntem subdimensionați“

16:10, 29.03.2024 - Criza de medici oncologi la Spitalul Municipal din Ploiești se adancește, afectand direct pacienții diagnosticați cu cancer. Aceștia se confrunta nu doar cu o afecțiune cumplita, ci și cu un sistem medical bolnavicios care ii pune in situații dificile.

Ministrul Rafila, despre concediile medicale: „Politica fiscala nu o face Ministerul Sanatatii”

06:40, 29.03.2024 - Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, a analizat problema impozitarii concediilor medicale. El pledeaza pentru o abordare prudenta și colaborare intre Ministerul Sanatații, Ministerul Finanțelor și Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru a evalua posibilitatea eliminarii impozitului pe…

Trei caravane medicale, dotate cu aparatura medicala, vor ajunge in comunitațile rurale vulnerabile

18:15, 26.03.2024 - Material Salvați Copiii Romania Accesul la ingrijirea medicala este extrem de important pentru persoanele din comunitațile vulnerabile, care traiesc in regiuni indepartate. In condițiile in care mai puțin de jumatate (47%) din localitațile din Romania au suficienți medici de familie, 328 de comune nu…

VIDEO Consiliul Județean Brașov a obținut finanțare nerambursabila pentru digitalizarea a 4 spitale

10:45, 22.03.2024 - Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu, a anunțat, in emisiunea „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”, ca, pentru patru dintre cele cinci spitale pe care le administreaza, s-a obținut finanțare pentru proiecte pentru tehnologizare și pentru partea de modernizare IT și de rețelistica,…

80% dintre bebelușii cu malformații sunt operați in țara, anunța ministrul Sanatații

08:40, 06.03.2024 - 80% dintre bebelușii veniți pe lume cu malformații sunt operați in țara noastra,  adica același procent de copii care, in urma zece ani, erau transportați pentru intervenții chirurgicale in strainatate, a anunțat ministrul Rafila. Ministrul Sanatații a precizat ca ”se lucreaza la dezvoltarea unor centre…

80% din bolnavii de Alzheimer raman nediagnosticați in Romania

00:21, 06.02.2024 - Boala Alzheimer este mult subdiagnosticata in Romania, semnaleaza Societatea Romana Alzheimer, potrivit unui amplu documentar prezentat de Hornews. In plus, diagnosticarea adecvata a acestui tip de demența poate dura chiar și trei ani de la debutul simptomelor. Asta pentru ca este nevoie de o abordare…


Ce parere ai despre aceasta stire?