Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mazăre – plantare și beneficii . Cum se păstrează și cum se gătește

Publicat:

Mazarea este o leguminoasa foarte apreciata in bucataria romaneasca și nu numai. Cunoscuta mazare are numeroase beneficii pentru sanatate și poate fi plantata cu ușurința in gradina. Mazarea conține numeroase vitamine și minerale, dar și fibre, fiind valoroasa din punct de vedere nutrițional. In plus, este ușor de cultivat și recoltat, fara a necesita ingrijiri speciale. Despre planta de mazareMazarea, a carei denumire științifica este Pisum sativum, e o planta ierboasa, cultivata. Face parte din familia leguminoaselor, fiind dicotiledonata. Chiar daca este considerata o leguma, din punct de vedere…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, cu o rata de aproape doua ori mai mare decat media globala | Studiu

08:56, 22.04.2024 - Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, iar temperaturile sale cresc de aproximativ doua ori mai repede decat media globala, au raportat luni doua organizații de top de monitorizare a climei, avertizand asupra consecințelor pentru sanatatea umana, topirea ghețarilor și activitatea…

Europa, mai fierbinte decat Sahara: A fost cel mai cald martie inregistrat vreodata: Ultimele 10 luni au avut recorduri de temperatura

13:26, 09.04.2024 - Lumea a trecut prin cea mai calda luna martie din istoria inregistrarilor, incununand o serie de 10 luni in care fiecare luna a stabilit un nou record de temperatura, a anunțat marți serviciul UE de monitorizare a schimbarilor climatice, transmite Reuters, potrivit digi24.ro .

Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul. „Ce trebuie sa facem noi”

17:45, 03.04.2024 - Demers inedit. Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul a transmis cateva recomandari credincioșilor cu privire la praful saharian care a ajuns deasupra Romaniei. „Praf saharian deasupra Romaniei! Ne ustura ochii: Nu va speriați! Prin mijloacele de comunicare prin eter, am aflat dimpreuna, ca din necuprinsul…

Tipuri de panouri solare. Ce trebuie sa știi despre energia solara?

09:55, 03.04.2024 - Tot mai mulți oameni cauta surse alternative pentru consumul de electricitate, fie pentru a cheltui mai puțin, fie pentru a proteja mediul inconjurator. Energia solara este una dintre cele mai populare surse alternative, oferind atat beneficii economice, cat și ecologice. Romania se claseaza pe locul…

Decizie majora in Europa: se interzic centralele de apartament. Se trece forțat pe alte tipuri de energie

07:11, 13.03.2024 - Parlamentul European au adoptat o directiva a Consiliului European privind eliminarea gazelor cu efect de sera, iar principala masura vizeaza eliminarea centralelor de apartament, care funcționeaza pe baza de combustibili fosili. cladirile noi ar trebui proiectate și construite in așa fel incat sa aiba…

Locul aflat la puțina distanța de Cluj, unde se respira cel mai ozonificat aer din Europa - FOTO

20:05, 11.02.2024 - Munții Apuseni ascund adevarate comori naturale și culturale, insa, din nefericire, acestea nu sunt adesea puse in valoare. In Țara de Piatra se gasesc stațiuni cu cel mai curat aer din Europa și priveliști ce rivalizeaza cu cele din Alpi, insa autoritațile ar trebui sa gestioneze aceste resurse mai…

Furtuna Ingunn lovește Europa. Diferentele mari de temperatura sunt de vina

12:31, 01.02.2024 - O noua furtuna puternica Ingunn a ajuns miercuri in Europa, ciclonul fiind descris drept o adevarata „bomba” din cauza puterii sale devastatoare. Norvegia a declarat deja cod rosu, relateaza La Libre Belgique. Horrible conditions out… This video is from Bogøyvær, #Frøya outside #Trondheim.#CycloneIngunn…

Orasul din Europa in care plajele au devenit neincapatoare. Record de temperatura pentru finalul lunii ianuarie

09:20, 28.01.2024 - Plajele din Spania si Italia sunt pline de oameni care se bucura de un bronz de iarna. Temperaturile sunt neobisnuit de mari. In Spania au fost peste 30 de grade Celsius, un record absolut pe tot continentul. Italienii mai au putin si trec si ei la inghetata ca sa se racoreasca, scrie digi24.ro.


Ce parere ai despre aceasta stire?